Bilgisayar siyah ekran oluyor ve disk onarımı yapıyor

superx3753

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba. Size olayı kısaca özet geçeyim. Bir ara tekrardan Witcher'ın 1. oyununa başlamaya karar verdim. Oyunu bir süre oynadım sonra kaplamalar falan siyaha döndü ardından siyah ekran geldi bir şey yapamadım. Kapattım sonra bilgisayarı ve bu olaydan sonra PC de büyük bir yavaşlama oldu. PC açarken masaüstündeki logolar yüklenmiyor ve çoğu uygulama açtığım zaman çöküyor. Bir de Microsoft sens oturumunuz açılamadı diye uyarı veriyor. Bir de kapattığım zaman disk onarımı yapıyor. Sizce bunun sebebi ne olabilir diskten mi kaynaklı? (bilgisayar hakkında pek bir bilgim yok kusura bakmayın)

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba. Size olayı kısaca özet geçeyim. Bir ara tekrardan Witcher'ın 1. oyununa başlamaya karar verdim. Oyunu bir süre oynadım sonra kaplamalar falan siyaha döndü ardından siyah ekran geldi bir şey yapamadım. Kapattım sonra bilgisayarı ve bu olaydan sonra PC de büyük bir yavaşlama oldu. PC açarken masaüstündeki logolar yüklenmiyor ve çoğu uygulama açtığım zaman çöküyor. Bir de Microsoft sens oturumunuz açılamadı diye uyarı veriyor. Bir de kapattığım zaman disk onarımı yapıyor. Sizce bunun sebebi ne olabilir diskten mi kaynaklı? (bilgisayar hakkında pek bir bilgim yok kusura bakmayın)
  1. Şöyle başlamak daha kolay olur, işletim sistemin ve bilgisayarının özellikleri neler?
  2. Oyunu güvenilmez kırık bir yerden mi indirdin?

1. Şöyle başlamak daha kolay olur, işletim sistemin ve bilgisayarının özellikleri neler?
  2. Oyunu güvenilmez kırık bir yerden mi indirdin?

1. Ekran Kartı: Radeon RX 550 2 GB RAM
İşlemci: Intel i5 3.10 GHz
RAM: 16 GB
İşletim sistemim Windows 10

2. Hocam oyunu Steamdan aldım bir tek ek olarak Türkçe yama yükledim.

1. Ekran Kartı: RTX 550 2 GB RAM
İşlemci: Intel i5 3.10 GHz
RAM: 16 GB
İşletim sistemim Windows 10

2. Hocam oyunu Steamdan aldım bir tek ek olarak Türkçe yama yükledim.
Sistem ısı sebepli çökmüyor diye düşünüyorum şu an.

Witcher 1'i havada karada kaldırması gerek bu sistemin, ayrıca orjinal, sadece yama konusunda hiçbir fikrim yok - yamadan dolayı bir problem varsa forumu kurcala, uygun bir yama varsa temizleyip onu kurabilirsin.

Ekran kartı sürücün uygun olan en son versiyon mu? Yani o ekran kartını destekleyen en son ise, versiyon sıralamasına bakıp google'da benzer ekran kartıyla en iyi performansı o oyun için vereni kurman gerekebilir. Eyyorlamam bu kadar.

Sistem ısı sebepli çökmüyor diye düşünüyorum şu an.

Witcher 1'i havada karada kaldırması gerek bu sistemin, ayrıca orijinal, sadece yama konusunda hiçbir fikrim yok - yamadan dolayı bir problem varsa forumu kurcala, uygun bir yama varsa temizleyip onu kurabilirsin.

Ekran kartı sürücün uygun olan en son versiyon mu? Yani o ekran kartını destekleyen en son ise, versiyon sıralamasına bakıp Google'da benzer ekran kartıyla en iyi performansı o oyun için vereni kurman gerekebilir. Eyyorlamam bu kadar.

Önceki mesajda yanlışlıkla RTX yazmışım Radeon RX 550 yazacaktım. Yama konusunda önceden bir kez daha bitirmiştim oyunu onda arada ufak drop girsede pek bir sorunu yoktu. Ekran kartı sürücüsü olarak Ekran kartı sürücüm güncel değil onu güncellemeye çalıştım ama yapamadım. Güncellemeyi tekrar deneyeceğim. Ama sadece oyunda bir sıkıntı oluşmuyor. O siyah kaplama olayından sonra Steam D diskini algılamamaya başladı ve en son bilgisayarı açtığımda ise D diskine basınca direk dosyalar uygulaması duruyor. Ekran kartından mı kaynaklı diskten mi?

Önceki mesajda yanlışlıkla RTX yazmışım Radeon RX 550 yazacaktım. Yama konusunda önceden bir kez daha bitirmiştim oyunu onda arada ufak drop girsede pek bir sorunu yoktu. Ekran kartı sürücüsü olarak Ekran kartı sürücüm güncel değil onu güncellemeye çalıştım ama yapamadım. Güncellemeyi tekrar deneyeceğim. Ama sadece oyunda bir sıkıntı oluşmuyor. O siyah kaplama olayından sonra Steam D diskini algılamamaya başladı ve en son bilgisayarı açtığımda ise D diskine basınca direk dosyalar uygulaması duruyor. Ekran kartından mı kaynaklı diskten mi?

Maalesef bu senaryoda disk üzerinden. Ama ekran kartının "en son sürücüsü" değil, senin ekran kartını destekleyen en son sürücü ve öncesine bakman gerek.

HDD'nin sağlığını kontrol etmelisin, forumu ararsan şuna ulaşırsın.

Maalesef bu senaryoda disk üzerinden. Ama ekran kartının "en son sürücüsü" değil, senin ekran kartını destekleyen en son sürücü ve öncesine bakman gerek.

Pekala hocam. Bir deneyeceğim gelişmeleri sizler ile paylaşırım.

Hocam HDD Regenerator kullanırken şöyle bir hata alıyorum:
Bazı bozuk sektörler Windows altında yeniden oluşturulamaz!

Bu sürücüye özel erişim elde edilemediği için bazı sektörler yeniden oluşturulamıyor. İşlemden çıkın, tüm açık programları kapatın, ardından özel erişimi elde etmek için işlemi yeniden başlatın. Windows altında sistem sürücüleri için özel erişim elde edilemez. Bu sürücü sistem sürücüsüyse, bilgisayarı yeniden başlatın ve işlemi bootable regenerating Flash'tan başlatın.

Son düzenleme:
Hocam HDD Regenerator kullanırken şöyle bir hata alıyorum:
Bazı bozuk sektörler Windows altında yeniden oluşturulamaz!

Bu sürücüye özel erişim elde edilemediği için bazı sektörler yeniden oluşturulamıyor. İşlemden çıkın, tüm açık programları kapatın, ardından özel erişimi elde etmek için işlemi yeniden başlatın. Windows altında sistem sürücüleri için özel erişim elde edilemez. Bu sürücü sistem sürücüsüyse, bilgisayarı yeniden başlatın ve işlemi bootable regenerating Flash'tan başlatın.
Güvenli kipte başlatıp tekrar bir denemen gerekebilir. Bi şunu dener misin ilgili disk için?

Güvenli kipte başlatıp tekrar bir denemen gerekebilir. Bir şunu dener misin ilgili disk için?

Hocam dediğiniz şeyi denedim. İlk başta yönetici olarak çalıştırmadan yaptım o zaman yetki yok dedi sonra yönetici olarak çalıştırdım enter a bastım ve hiçbir işlem yapmadı.

Arkadaşlar diskte arıza varmış. Sorunum çözüldü.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı