Bilgisayar siyah ekranda kalıyor ve açılmıyor

mhmtkflc

Zeptopat
Daha fazla  
Herkese selam öncelikle. Huawei Matebook D15 cihazımı yaklaşık 2 haftadır kullanmıyordum. Şimdi bir açayım dedim. Açılmıyor siyah ekranda kalıyor. Çeşitli videolar izledim. CTRL+alt+del ve CTRL+Win+Shift+b de yaptım ama sorunu çözemedim. Kapatıp açtığımda biraz siyah ekranda bekliyor. Sonra BIOS menüsüne atıyor kendiliğinden. Sorunun çözümünü bilen varsa yardım edebilir mi? Şimdiden teşekkür ederim.

Herkese selam öncelikle. Huawei Matebook D15 cihazımı yaklaşık 2 haftadır kullanmıyordum. Şimdi bir açayım dedim. Açılmıyor siyah ekranda kalıyor. Çeşitli videolar izledim. CTRL+alt+del ve CTRL+Win+Shift+b de yaptım ama sorunu çözemedim. Kapatıp açtığımda biraz siyah ekranda bekliyor. Sonra BIOS menüsüne atıyor kendiliğinden. Sorunun çözümünü bilen varsa yardım edebilir mi? Şimdiden teşekkür ederim.

Cihaz boot edemiyor olabilir mi?

RAM'leri tek tek çıkarın deneyin eğer açılırsa çıkarttığınız RAM'i kontak temizleyici sıvı ile uçlarını temizleyin.
Hocam arka kapağın vidaları ilginç bir uçla açıldığı için açamadım.

Cihaz boot edemiyor olabilir mi?
Bu işlerden çok anlamıyorum hocam ya biraz daha açıklayabilirseniz size zahmet.

Hocam arka kapağın vidaları ilginç bir uçla açıldığı için açamadım.

Bu işlerden çok anlamıyorum hocam ya biraz daha açıklayabilirseniz size zahmet.

İşletim sistemini başlatamıyor yani eğer elinizde format flaşı var ise flash üzerinden boot edin ekran gelirse Windows da ya da EFI de bir sıkıntı vardır.

Yarın birinden rica edeyim hocam. Şu an başka bir çözümü var mıdır?

BIOS'tan ayarlarınızı kontrol edin eğer herhangi bir bir BIOS güncellemesi yaptıysanız BIOS'daki ayarlar gitmiş olabilir Secure Boot TPM CSM Fastboot saata için achı mode CSM hariç hepsi açık olsun.

söylediklerim Windows 11 için geçerli ama Win 10'da zarar etmez

BIOS'tan ayarlarınızı kontrol edin eğer herhangi bir bir BIOS güncellemesi yaptıysanız BIOS'daki ayarlar gitmiş olabilir Secure Boot TPM CSM Fastboot saata için achı mode CSM hariç hepsi açık olsun.

Yaptım hocam değişen bir şey olmadı. Söylediğiniz gibi bi' format atarım yakın zaman içerisinde.

Bir de hocam cihaz 5 dk fln sonra "No Boot Device" yazıyo.

Yaptım hocam değişen bir şey olmadı. Söylediğiniz gibi bi' format atarım yakın zaman içerisinde.

Bir de hocam cihaz 5 dk fln sonra "No Boot Device" yazıyo.

Dosya Ekleri

• 20250917_184834.jpg
    20250917_184834.jpg
    41,7 KB · Görüntüleme: 7
Son düzenleme:

Bir de hocam cihaz 5 dk falan sonra "no boot device" yazıyor.

Hocam dediğim gibi cihazınız boot edemiyor sistemi ya da yanlış diski boot ediyor Windows'un kurulu olduğu diski seçmeyi deneyin 1.ye onu getirin diğer seçenekleride açın eğer 1 de bulamazsa ikiye geçer sistem ama yüksek ihtimalle format çözecektir probleminizi.

Hocam dediğim gibi cihazınız boot edemiyor sistemi ya da yanlış diski boot ediyor Windows'un kurulu olduğu diski seçmeyi deneyin 1.ye onu getirin diğer seçenekleride açın eğer 1 de bulamazsa ikiye geçer sistem ama yüksek ihtimalle format çözecektir probleminizi.
Sağ olun hocam. Yarın bi format atarım inşallah.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı