Bilgisayar siyah ekranda kalıyor

Bilgisayarı açtığımda klavye, mouse ışık geliyor. Ekran kartı fanı da dönüyor. Fakat hiçbir ekran gelmiyor. Anakartın markasının olduğu ekran bile gelmiyor. Öyle kalıyor. Sonrasında kapatma tuşuna basarsam da tak diye kapanıyor. Eğer sistem açılmış durumda olsaydı ve o şekilde kapat tuşuna basmış olsaydım biraz bekleyip kapanırdı. Hani bilgisayarı kapatmak isterken yanlışlıkla yeniden başlatma tuşuna basmışsınızdır ve bilgisayara anakartın markasının yazdığı yazı gelince kapatırsınız ve tak diye kapanıyor ya aynı o şekilde kapanıyor. Bunun sorunu nedir? BIOS pili bitmiş olabilir mi?

İşlemci fanınız dönüyor mu? RAM'lerde bir problem olabilir belki son dönemde çıkarttınız mı hiç ya da temizlediniz mi belki yerinden oynamış olabilir. Ya da RAM'lerin tam oturduğundan emin olun silgi ile temizleyebilirsiniz onu da deneyin. Aklıma gelenler şimdilik bu hocam.

RAM'lara baktım ama RAM slotları bozulmuş olabilir çünkü diğer slot bozulmuştu geçen aylarda.

RAM'lara baktım ama RAM slotları bozulmuş olabilir çünkü diğer slot bozulmuştu geçen aylarda.

Daha önceden bozulduysa bu slotlarda gitmiş olabilir hocam denemediyseniz yine bir şans silgi vs deneyin umarım düzelir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…