Bilgisayar Tavsiyesi: MSI NB GT70 SuperR 2OD-453TR, G30AB-TR006S veya TULPAR T7 V2.3 ?

canturk96

Hectopat
Merhaba arkadaşlar kafamda 3 tane bilgisayar var size şöyle göstereyim 1 tanesi masaüstü 2 tanesi dizüstü olmak üzere: Bunu hem ekran kartı açısından hemde sahip olduğu killer doubleshot gibi fonksiyonlarından dolayı beğendim.
MSI NB GT70 SuperR 2OD-453TR İ7-4700MQ 16GB 2x128SSD RAID+1TB 7200rpm 17.3 W8S Bray GTX780M 4GVGA FHD
---
G30'u ise kasanın bileşenlerin çalışması için daha ferah bi ortam oluşturmasından yani ısınma gibi problemlerle pek fazla uğraşmak istemediğimden birde ekran kartını upgrade edebilme şansım daha kolay olduğundan beğendim.
INTEL CORE İ7 4770K 4.1 GHZ 16 GB DDR3 128 SSD + 2TB HDD 3 GB NVIDIA GTX760 WIN8 - Vatan Bilgisayar
--
Monster'ı ise teknik servisinden dolayı beğendim diyebilirim ama dezavantaj olarak bu laptopun kasası biraz ince o yüzden coolerbooster gibi olayları olsa bile 80 derecenin üstüne çıkabileceğini düşünüyorum. SSD takarak bu laptopun fiyatı da yaklaşık 4500 gibi oluyor. Açıkca msi ile g30 arasında gidip geliyorum ama çoğu kişi monster diyor bi anlam veremedim ben mi yanlış düşünüyorum diye.
MONSTER® TULPAR T7 V2.3 17.3" - MONSTER NOTEBOOK > TULPAR

Eğer başka sistem önerileriniz varsa link atın lütfen yardımlarınızı bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Masaüstü diyebilirim abi hem daha avantajlı hem de duruma göre ekonomik gibi geldi.

Gaming laptop aldığında onu direk kullanacağını sanıyorsan, yanılıyorsun. Her laptop ısınır, bu genel bir durum. Kaliteli ve laptopa uygun bir notebook soğutucu aldığınızda, bu ısınma sorunu yarı yarıya düşer. İlla laptopun yazılımları soğutacak değil.

Çok çok performans istiyorsan ve yer sıkıntısı düşünmüyorsan, tercihini masaüstünden kullanabilirsin. Kararını verirsen, düşünebiliriz.

Yer sıkıntısı düşünmüyorum istediği kadar yer kaplayabilir ama mesela msi'da raid sistemi var ssd'ler için acaba g30'da var mı? Ve gtx760 3 sene dayanabilir sanki sizce 780m mobil bir kart olsa bile daha uzun ömürlü olur mu? Eğer bunlar olumlu olursa tabiki masaüstü derim rahatlıkla.

Söylediğin masaüstü bilgisayarda tek SSD mevcut fakat sen bunu arttırabilirsin. Sen gider aynı SSD'den alırsan, RAID yapabilirsin. GTX760 seni üzmez, 3 sene rahatlıkla kullanabilirsin. Ayrıca o kasanın içinde bulunan ekran kartı düşük, o fiyata GTX780 Ti'li sistem hazırlanabiliyor diyebilirsin fakat o bileşenler kasaya koyulmadan önce her türlü testten geçiriliyor ve performansı test ediliyor. Yani o kasanın içindeki bileşenler, sistem toplarken koyulan bileşenlerden daha performanslı olarak sunuluyor.

Teşekkür ederim şu raid sistemi gerçekten kafamı çok kurcalıyordu iyi oldu. Peki g30'dan başka bir alternatif aklınıza geliyor mu ?.5.000 civarında bütçem var uzun zamandır masaüstü bilgisayar kullanmadığımdan piyasayı da tam ölçemiyorum.

Bence vatan bilgisayara git ve kendin topla hazır pcler toplama pclerden pahalı olur. Bence eğer 5.000 TL bütçen varsa benim önereceğimi toplayabilirsin.

i7-4770k veya yeni çıkacak olan i7-4790k
Msi z97 gaming 3 veya gaming 5
Corsair vengance 8gb tek slot ram ilerde 32gb yapabilirsin.
Wd black 1tb
Samsung 120gb evo ssd
Msi gtx780ti
Corsair400r kasa

Technopatın incelemesinde böyle yapmam ile yapmamam arasındaki farkı öğrendim yani asus intelin en iyi işlemcilerini kullanıyormuş benim normalde aynısını alsam bile o seviyede olmayacak ondan toplama yapmayı düşünmüyorum.

Ayrıca bir sıkıntı çıkma ihtimali yüksek birleştirme konusunda kendime güvenemiyorum uğraşmak isterim cihaz pahalı olunca risk almak biraz sorun olabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…