Bilgisayar teknik servisi olmak mantıklı mı?

Harun05

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar,
Ben meslek lisesinde bilişim teknolojileri alanında 9.sınıfım okulumun sonlarına yaklaştıkça, kariyer yolum hakkında düşünmeye başladım ve kafamda büyük bir soru işareti var: Bu dalda okumak ve gelecekte sadece bilgisayar teknik servisi olarak çalışmak günümüz koşullarında ne kadar mantıklı?

Özellikle merak ve ilgin varsa peşinden git elinin alışması için YouTube'dan video izleyebilir bir bilgisayarcının yanında çalışabilirsin fakat sevmen lazım diğer türlü yanlış karar vermiş olursun. Günümüz koşullarına bakınca ise eğer büyük bir şehirdeysen getirisi olan bir iş zamanla bu işin yerinin alınabileceğini sanmıyorum yapay zekanın yerini alması zor olan bir iş çünkü teknik bilgi ve el becerisi istiyor.

Mantıklı. Şu anda Mediamarkt'ın bilgisayar toplama bölümünde çalışıyorum. İki yıldır bu işi yapıyorum. Yakında kendi dükkânımı açacağım; dizüstü bilgisayar ve masaüstü kasa temizliği gibi hizmetler sunmayı düşünüyorum.

Keşke büyük şehirde yaşasam Hatay'da yaşıyorum yani burada bilgisayarcı var mı bilmem abi.

Merakım var bilgisayar toplama ile alakalı ama temel derslerim kötü matematik edebiyat gibi ve kodlama konusunda Python uygulamasında küçük kodlar yazıyoruz ama kod yazma kısmında sayısal gerektirdiği için kod yazmaya fazla bir merakım hem var hem de merakım fazla yok ortası gibi bilişim teknolojileri yeni geçtim eski bölümüm yenilenebilir enerji bölüm seçmediğim için gelmiştim.

Son düzenleme:
Keşke büyük şehirde yaşasam Hatay'da yaşıyorum yani burada bilgisayarcı var mı bilmem abi.

Hatay da illa vardır.

Teknik servisle yazılım arasında fark var yazılım istiyorsan sağlam sayısal bilmen gerekiyor çünkü sürekli kodların içinde olacaksın fakat teknik servis daha çok bilgisayarın ana bileşenleri yani donanımsal matematikten veya sayısaldansa bilgi ve beceri gerektiriyor bunu bir ustanın yanında da öğrenirsin hangisine daha yakın hissediyorsan o alanla ilgili derslere yönel.

Bilgi ve beceri daha çok ilgimi çekiyor ve benim sayısalım kötü hatta direk benim derslerim yani temel derslerde kötü o yüzden yaz tatilinde çalışmayı düşünüyorum.

Bilgi ve beceri daha çok ilgimi çekiyor ve benim sayısalım kötü hatta direk benim derslerim yani temel derslerde kötü o yüzden yaz tatilinde çalışmayı düşünüyorum.

Doğru yaparsın işi erkenden öğrenmek hem merağını arttırır hem elin alışır hem de zamanla ilgini çeker doğru karar.

Doğru yaparsın işi erkenden öğrenmek hem merağını arttırır hem elin alışır hem de zamanla ilgini çeker doğru karar.

Teşekkür ederim çalışıp masaüstü bilgisayar almayı düşünüyorum eğer fazla bir harçlık çıkarabilirsem bir telefon almayı da düşünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…