Bilgisayar teknisyeni olarak firmada nasıl çalışabilirim?

Eğitim verdiklerini arkadaşlarımdan biliyorum ama uzmanlık değil sosyal hedefli alıyorlar personeli.
Genelde; başta alınır promotor olarak. çalışmayacaksa olmayacaksa çıkarılır/çıkar gider. Eğer iyiyse adam zaten kendini belli eder hesabı vatanın kendi büynyesine çekilir.

Ama tanıdığım doktor öğrenci bilgisayar satışında, lise terk oemde mesela. Şans nasip. Ekmek varsa yersin.

Bu konu benim konum Dostum 6 yıldır Bilgi İşlem üzerine çalışıyorum istediğini sorabilirsin artık ezberledik

Öncelikle şirketler de özellikle Vatan Bilgisayar, MediaMarkt gibi şirketler de sadece bilgisayar toplayan kişi olmak istiyorsan kötü bir haberim var öyle bir birim yok. Bilgisayardan anlayan ( durumu çok önemli değil bilgisayarı açma kapamayı bil) olarak işe başladığında tezgahtar olarak işe başlıyorsun ve ekstradan bilgisayar toplarsın.

Benim sana tavsiyem üniversite oku. Sistem Mühendisliği diye bir bölüm var onu bitirdikten sonra bir şirketin bütün bilgi işlem bölümünün yaptığı işlerin en azından temel düzeyini yaparsın. Önemli konular Firewall,Yedekleme ve Server. Bunların farklı farklı programları var onları öğrenirsin. Bilgisayar toplama işi artık kurumsal şirketlerde olmuyor neredeyse. Bilgisayar bozuldu mu hemen yenisini sipariş veriyorsun. Yaptığın en fazla iş harddisk söküp içinde ki bilgileri kurtarmak olur.

Bilgi işlem kesinlikle çok keyifli bir iş. Herkes sana muhtaç ve istediğini yaptırıyorsun. Ben mesela kahve ve yemek olmadan kimsenin bilgisayarına format atmam. En son gidip patrona şikayet etme noktasına geliyorlar

Aklına takılan başka bir şey var ise yazman yeterli.

Yerinde olsaydım, insanların saygı duyacağı bir işe yönelirdim.

Not: Beni yanlış anlama. Sevdiğin işi yapsan bile; insanlar sana saygı duymadığı zaman, mutsuz oluyorsun.

Yanlışım yok ise Kore atasözü var bir tane.
"Sevdiğin işi yap. Böylece ömür boyu çalışmak zorunda kalmazsın" diye.

Bilgisayar teknisyenliği ile çok fazla bir kariyer yapma imkanın olmaz kardeşim ancak sistem uzmanlığı, yazılım uzmanlığı taraflarına yönelirsen hem saygı dolu mesleğin olur hemde gelirin.

Belki Adata satınca daha çok prim alıyordur, işine gelmemiştir
Hocam sen o musun yoksa? Valla hani yüzüne karşı da ifade ederdim ama öyle inanarak ve gözlerimin içine bakarak söyledin ki orda adımı bile unutabilirdim. Adata'dan prim alıyodun demek ki. Neyse hayırlı işler hocam.

Yerinde olsaydım, insanların saygı duyacağı bir işe yönelirdim.

Not: Beni yanlış anlama. Sevdiğin işi yapsan bile; insanlar sana saygı duymadığı zaman, mutsuz oluyorsun.
İnsanların kendine saygısı kalmamış, bana saygılı davranmalarını beklemiyorum zaten ve ben satış yapmak istemiyorum. Sadece toplamak istiyorum. Araştırdım, bilgisayar teknisyenliğinde böyle bir şey yok zaten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…