Bilgisayar Teknolojileri Bölümünden Mühendisliğe Geçiş

kirkwahmet

Kilopat
Yer
Bursa
Daha fazla  
Meslek
Solo Gitarist, Öğrenci
Herkese merhaba. Bu sene benim son senem. Ticaret meslek lisesinde öğrenciyim ve bu sene haftada 3 gün staj yapıcam. Neyse sadede geleyim.

Öncelikle yukarıda belirttiğim şeyler nedeniyle LYS' de orta düzey bir puan yakalamam çok zor. Fazla uzatmadan hemen konuya gireyim ben bilgisayar mühendisliği okumak istiyorum. Şu an pek araştıramadım bu yüzden sizlere soruyorum.

2 yıllık bilgisayar bölümüne YGS ile girerek 2 yılın ardından DGS ile 4 yıllık bir bilgisayar mühendisliği bölümüne geçiş mümkünmüş. Ne kadar doğru? Böyle bir (bug) şey mümkün mü?

Ayrıca bir tavsiye istiyorum dershaneye mi yazılayım İngilizce kursuna mı gideyim kendi bölümüme de bakış açım olumlu aslında.

Teşekkürler.

@Firestorm.x92

Son düzenleme:
DGS ile yeterli bir puan alır isen geçiş yaparsın. Ancak sınav biraz sorun olabilir. Giren kişi sayısı çok olduğu için puanının yüksek olması gerekiyor. Başarılar dilerim.

Benim başka bir önerim var. Eğer bilgisayar bölümünü lisedeyken de okuduysan, ki bu sen oluyorsun. Üniversite sınavına girdiğinde, kendi bölümün öğrencilerini ek kontenjan ile alan üniversiteler olacaktır. Size özel kontenjana Sadece kendi bölümden bu hakkı yararlanabilirsin, bu konunun altını çizeyim! Tabi ki bu bütün Mesleki ve Anadolu Teknik liseleri için geçerli... Bunu konuyu araştırmanı öneririm. Çünkü, oldukça düşük puanlardan alım yapılıyor.
Bu konuyu ''Meslek liseleri için açılan ek kontenjanlar'' başlığı adı altında araştırabilirsin...

Teşekkürler. Bu konuyu ayrıca araştıracağım.

Bilgisayar Mühendisliğine geçmeden önce bir düşün yüksekokulu bitireceksin dgs ile devlet/özel bir üniversiteye yerleşeceksin mühendisliğin dersleri diğer derslere hiç benzemez tamamen farklıdır. Aynı zamanda yüksekokul bittikten sonra mühendisliğe geçtiğinde sizi en minimum 10 dersten muaf edecekler ve diğer dersleri geçmeye bakacaksın.

Demek istediğim şu ki dgs ile mühendisliğe geçmek başlı başına bir dert okuldaki durumuna göre yaz okulu almazsan 1 yıl uzayabiliyor. Aynı zamanda "Mühendislik" çok farklı bir boyuttur.

Size tavsiyem hedefinizi iyi belirleyip o doğrultuda bir yol izlemenizdir..

Teşekkürler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…