Bilgisayar teknolojisi okumak mantıklı mı?

Eastrean3434

Hectopat
Daha fazla  
Herkese iyi sosyaller. 11. sınıfın sonlarında olan bir öğrenciyim. Bilgisayar konusuna ilgiliyim ve eğitimimi bu yönde devam ettirmek istiyorum. Şu anki belirlediğim hedefim Dokuz Eylül Üniversitesi bilgisayar teknolojisi bölümü 2 yıllık bir bölüm. Bu bölümde de Türkiye'de fazla yok yani, bu bölümde tek burayı yazabilirim. Tercih listemde bilgisayar programcılığı bölümünü eklemeyi düşünüyorum fakat pek olumlu bir bölüm olduğu söylenmiyor. Listemde 1. sırada DEÜ bilgisayar teknolojisi devamında DEÜ bilgisayar programcılığı, EU bilgisayar programcılığı diye devam ettirmeyi düşünüyorum. Yazılımla ilgilenen biri değilim donanımdan anlıyorum. Sizce nasıl devam etmeliyim? Bilgisayar teknolojisi bölümü hakkında düşünceleriniz neler?

Hocam henüz 11. sınıfta 2 yıllık düşünmek pek mantıklı gelmedi yanlış anlamazsanız neden 2 yıllık 4 yıllık güzel bir üniversitede bilgisayar mühendisliği okuyabilirsiniz.

Hocam henüz 11. sınıfta 2 yıllık düşünmek pek mantıklı gelmedi yanlış anlamazsanız neden 2 yıllık 4 yıllık güzel bir üniversitede bilgisayar mühendisliği okuyabilirsiniz.

Sözel öğrencisiyim sayısal değil yaz tatilinde geçiş yapılabiliyor sayısala ama arkadaşlarımdan gördüğüm kadarıyla geçmeyi asla düşünmem sayısalcı olsaydım hedefim pilotluktu sözelden de tarih okuyabilirdim ama atamaları sıkıntı aşçılık bende yok geriye 2 yıllıklar kalıyor oradan da bilgisayar seçeneği. DGS ile de uğraşmak istemiyorum.

Bilgisayar bölümleri bitik ve işsizlik almış başını gidiyor... Para kazanmak istiyorsanız başka bölümlere bakın.. Artık bilgisayar bölümlerinin işletmeden farkı kalmadı..

Bilgisayar bölümleri bitik ve işsizlik almış başını gidiyor... Para kazanmak istiyorsanız başka bölümlere bakın.. Artık bilgisayar bölümlerinin işletmeden farkı kalmadı..
Hocam şu şekil düşünüyorum gelecekte mezun olduktan sonra bir bilgisayar teknik servisinde iş bulmak tamir vesaire gibi dediğim gibi donanımdan anlıyorum birikim yapıp kendi dükkanımı açabilirim ayrıca bunun devamı olarak telefon teknik servisliği de olabilir bilgisayarı herkes evinde video ile yapabiliyor ama telefonlar daha küçük ve zor olduğu için her zaman ihtiyaç duyulur ya da fabrikada bant şefi olabilir bu şekilde ilerleyemez mi?

Artık tamir bile kalmadı ki sistem kullan at yenisini al'a döndü tamir yaptıran kişi çok azaldı. Ayrıca teknolojide çok hızlı ilerliyor. hemen hemen her sene yeni birşey çıkıyor tamir olayının bir espirisi yok ayrıca tamire ihtiyacı olan kişi fakirdir. parası yoktur ve bundan para kazanmak zor olur..

Ayrıca okulda birşey öğretmezler..

Ülkemizde fakir sayısı fazla olduğu için bu iş yürür tabiki dediğinizde haklılık payı var ama kullan at yapan kadar da tamir ettiren de var okulda birşey öğretilmediği görüşünüze katılıyorum maksat elimizde iş alabilecegimiz belge ve diplomaları kazanmak.

Hocam yerinizde olsam son kullanıcı ile asla uğraşmazdım... Elinize gelecek 3 kuruşta bile adamları gözleri oluyor. Kazanacağınız paranında bereketi olmaz. Tamamen negatif enerji..

Hocam yerinizde olsam son kullanıcı ile asla uğraşmazdım... Elinize gelecek 3 kuruşta bile adamları gözleri oluyor. Kazanacağınız paranında bereketi olmaz. Tamamen negatif enerji..
Siz ne önerirsiniz iki yıllık bölüm olarak en iyileri nedir sizce?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…