Bilgisayar televizyondan nasıl konsol gibi kullanılır?

249873

Kilopat
Şu an masamda oyun oynuyorum, gündelik işlerimi görüyorum ama bazen de yorgun falan oluyorum. Böyle yatarak TV'de oyun oynamak istiyorum.

TV'den HDMI kablosu çeksem, kasaya taksam. Zaten gamepad de var. Rahat ederim gibi.
Sorunlarım ise şöyle;
  • Yatağa geçince mouse klavye ile bilgisayarı kontrol edemeyeceğim. Yani oyunu açmak için falan mouse şart oluyor. Bazen kullanıcı adı ve şifre girilmesi gerekecek vs. tam bir konsol rahatlığı hiçbir zaman olmuyor.
  • Monitörler arasındaki geçişi nasıl yapacağım? Sürekli kablo değiştirmek zor olacak. Bir tuş ile yapılıyordu galiba ama bilmiyorum.
Bu bilgisayarı konsol gibi kullanabilme deneyimini nasıl sağlayabilirim? 1 tuş olsa bilgisayar kendini konsol moduna alsa çok güzel olacak.

Son düzenleyen: Moderatör:
Steam'in ayarlarından bilgisayar açılışında geniş ekran moduna girmesi seçeneğini aktif et. Geniş ekran modu bildiğin konsol arayüzü gibi klavye, mouse vs kullanmadan her şeyi kontrolcü ile yapmanı sağlıyor. Bilgisayarın açıldığında otomatik bir şekilde Steam açılacak, kontrolcün üzerinden her şeyi kontrol edebileceksin.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kablosuz klavye mouse ile sorunu çözebilirsin. TV'ye bağladıktan sonra Win+p tuşuna basıp monitörler arasında geçiş yapabilirsin.

Bu aklıma gelmişti ama sadece Steam kullanmıyoruz ki, Xbox var. Ubisoft var. EA var. Epic var. Sırf bu yüzden Steam dışı oyun almaktan nefret ediyorum. Ama işte ekonomik konjüktür gereği, globalleşen dünyada mecburuz.

Steam'in alt tarafında, oyun ekle kısmından istediğin oyunların kısayollarını ekleyebilirsin. Monitörler arası nasıl geçiş yapabileceğini bilmiyorum maalesef.

Steam'in alt tarafında, oyun ekle kısmından istediğin oyunların kısayollarını ekleyebilirsin. Monitörler arası nasıl geçiş yapabileceğini bilmiyorum maalesef.

Oyun resimleri falan olmuyor bayağı kötü görüntü veriyor, bir de diğer uygulamanin oyunlari olduğu için o Launcher'lar açiliyor mouse gerekiyor.

Oyun resimleri falan olmuyor bayağı kötü görüntü veriyor, bir de diğer uygulamanin oyunlari olduğu için o Launcher'lar açiliyor mouse gerekiyor.
Oyunun direkt kendi launcherını koyarsa normal açılıyor diye biliyorum. Eskiden Epic Games üzerinde kontrolcü desteği olmayan oyunları, o şekilde koyup oynayabiliyordum. Şuan nasıl bilmiyorum.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…