Bilgisayar temizliği sonrası termal macun sürülmeli mi?

tarikmercan1

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar selam iyi günler. Bugün bilgisayarımı temizledim ve daha hiç işlemciye termal macun sürmedim 2 yıldır bilgisayarıma ama sürenlerin çoğunda sıvı soğutucu var bende yok. Gene de sürmem lazım mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Sürülürse işemci sıcaklığı önemli derecede düşer. İşlemci'nin tam ortasına az birşey sıkarsanız yeterli, soğutucuyu takdığınız zaman işlemcinin etrafına kendisi yayılır zaten.

Arkadaşlar selam iyi günler. Bugün bilgisayarımı temizledim ve daha hiç işlemciye termal macun sürmedim 2 yıldır bilgisayarıma ama sürenlerin çoğunda sıvı soğutucu var bende yok. Gene de sürmem lazım mı?

2 yıl bence uzun, ben şahsen 6 ayda bir macun değişimi yaparım. 1 yılda kurtarır ama fazlası bence zarar. Bence değişim zamanı gelmiş.

Kesinlikle sürmelisin eski macunu temizle sonra kaliteli bir macun X olacak şekilde sür o yayılır zaten soğutucuyu takınca çok sıkma taşar. YouTube'da var örnek videolar.

Kesinlikle sürmelisin eski macunu temizle sonra kaliteli bir macun X olacak şekilde sür o yayılır zaten soğutucuyu takınca çok sıkma taşar. YouTube'da var örnek videolar.

X yerine 9 noktaya damla şeklinde uygulamak daha iyi sonuç veriyor. Bilgi olarak yazdım. 😇

Mevcut macun kaliteli ise gerek yok; Isı değerlerinizi kontrol edin. Değiştirecekseniz de, 1-2 prinç tanesi büyüklüğünde bir macun yeterli olacaktır. Onu da, spatula işlevi görecek bir aletle iyice yayın; Şekil çizmeyin :)

Kanka işte bende soğutucu yok ondan sürmedim. Soğutucu olmadan sürülüyor mu?

2 yıl bence uzun, ben şahsen 6 ayda bir macun değişimi yaparım. 1 yılda kurtarır ama fazlası bence zarar. Bence değişim zamanı gelmiş.
Ama bende sıvı soğutucu yok ondan sürmüyorum

Sürülürse işemci sıcaklığı önemli derecede düşer. İşlemci'nin tam ortasına az birşey sıkarsanız yeterli, soğutucuyu takdığınız zaman işlemcinin etrafına kendisi yayılır zaten.
Kanka sıvı soğutucu yok gene de gerek varmı?

Sıcaklık değerleri iyise sürmeye gerek yok.
Sıcaklık neredeyse sabit oluyor 39 45 arası

Technopat Haberler

Geri
Yukarı