Bilgisayar temizlik ve bakımı için neleri bilmek lazım?

SAYGl

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar ileride elektronikçi olacağım, şu an 9. sınıfım. Stajda iş yapabilmek için temel bilgisayar bilgisinden karmaşığa doğru öğreniyorum.

İlk adım olarak laptop temizlemeyi seçtim macun sürme fan temizleme dışında hangi konuları bilmem lazım?

Şunu bil ihtiyacın olur ya dabilirsen elektronikçiye gitmene gerek kalmaz dediğiniz bilgiler var mı?

Merhaba arkadaşlar ileride elektronikçi olacağım, şu an 9. sınıfım. Stajda iş yapabilmek için temel bilgisayar bilgisinden karmaşığa doğru öğreniyorum.

İlk adım olarak laptop temizlemeyi seçtim macun sürme fan temizleme dışında hangi konuları bilmem lazım?

Şunu bil ihtiyacın olur ya dabilirsen elektronikçiye gitmene gerek kalmaz dediğiniz bilgiler var mı?
Termal ped değişimi,, laptop ekran değişimi, klavye değişimi vb. öğrenebilirsin.

Lehimleme , temel devre elemanlarını, kartların çalışma prensibini vs bilirsen elektronikçiye gitmene gerek kalmaz elektronikçi dediğin de bu kadarını biliyor zaten. Ben de kendi laptopumu temizlerken falan öğrendim az biraz biliyorum en azından bir yeri bozuldu mu kazıklanmayacak kadar biliyorum 😂 senin işin olduğu için daha iyi bilirsin tabii

Temizlik elektronikle ilgili bir şey değil. Başlarken temel elektrik bilgisi ve anakart üzerindeki her bileşenin ne işe yaradığını ve bu bileşenlerin hangi birimlere bağlı olduğunu öğrenmen lazım. Kart üzerindeki arızalı bileşeni tespit ettikten sonrası o parçayı yeni bir parçayla değişmek zaten. Önce basit kartlardan başlayarak devreyi oluşturan temel elemanları öğrenmen gerek. Onun dışında ekran-klavye-fan gibi donanımları değiştirmek elektronik bilgisi gerektirmez zaten sök tak. Parçalar küçüldükçe el işçiliği de devreye giriyor tabi ki. Hassas parmaklar gerekli.

Eyvallah kral abim amcamın yanında lehime bakmıştım şimdi dediklerini de öğrencem :)
Sana tavsiyem bunlar biraz temel şeyler sen teknik servis olacak kapasiteye getirmen lazım kendini yani tamiri de öğrenmelisin yavaş yavaş tavsiyem telefonlar üzerinde de öğren bir şeyler.

Yumuşak başlı fırça, kulak çöpü, elitler için 96 derece izopropil alkol; bizim gibiler için kolonya, plastik pena, mıknatıslı orta boy yıldız tornavida, çakmak, mümkünse elektrostatik eldiven, el becerisi, odaklanma, sabır, çalışma ortamının temizliği için ıslak mendil ve son olarak vidaları gruplandırabileceğin bir kap, kutu vb bir şey olursa tadından yenmez.

Hepsi olmak zorunda diye bir kaide yok ama en geniş haliyle böyle. Çip veya anakart tamiri hemen olacak bir şey değil sonuçta zamanla ve çalışarak deneyimlenecek bir şey. Basitten başlamak her zaman daha iyi.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı