Bilgisayar toplam kaç saat açık kaldığını öğrenebilir miyim?

Birben

Hectopat
Makaleler
1
Herhangi bir program vasıtasıyla toplam kaç saat açık kalmış, kaç saat neyle zaman geçirilmiş ve benzeri bilgileri öğrenebilir miyim?

Sistemi açıldığı zaman ağ bağdaştırıcıları bölümünden Wi-Fi ya da ethernet hangisiyle internete bağlanıyorsanız üzerine çift tıkladığınız zaman kaç saattir aktif vs. gözüküyor. Sadece bunu görebiliyoruz sizin görmek istediğiniz şeyleri gözlemleyeceğiniz bir program olduğunu düşünmüyorum.

WhatPulse diye bir program var. Fare tıklamaları, klavye tuş vuruşlarını, farenin konumunu, internet kullanımını ve istediğiniz açık kalma verisini tutuyor. Hangi verileri tutup tutmayacağını seçebiliyorsunuz. 11 Mayıs 2020'de yüklemişim. Toplamda 34 gün, 13 saat 32 dakika Chrome açık kalmış mesela. Toplam bilgisayar açık kalması ise niyeyse daha az. Ya Chrome'da açtığım her sekme için sayıyor ya da toplam süre olarak gösterdiği haftalık. Programı o kadar ayrıntılı kullanmadığım için bilmiyorum ama istatistiği tutuyor.

Tabii program kapatılırsa saymıyor. Windows ile açılmasını sağlamalısınız ve kapatmamalısınız.

Herhangi bir program vasıtasıyla toplam kaç saat açık kalmış, kaç saat neyle zaman geçirilmiş ve benzeri bilgileri öğrenebilir miyim?
Crystal Disk Info ile diskin toplam kaç saat çalıştığını görebilirsiniz. Aldığınızdan beri aynı diski kullanıyorsanız yanlış değer çıkmaz muhtemelen.

Başlat–> Çalıştır–> cmd yazdıktan sonra açılan siyah ekran Systeminfo yazıp enter'a basın. Açılan ekranda ki System Boot Time veya Sistem Önyükleme Zamanı bilgisayarınızın açıldığı zamanı göstermektedir.

Sık kullanılan uygulamalar kısmına bakıyormuşum. Bilgisayar açılır açılmaz açılan bazı programlar var. Onlarınki standart 41 gün 2 saat. Bir de aktif kısımları var işte. Onlar çoğunun hiç. Çünkü arkada çalışıyorlar. mesela Windows Gezgininin 13 saat.
Programı yükleyeli 77 gün olmuş. Yani hepsini saymıyor. Genele bakıldığında 44 gün açık tutmuş muyumdur, evet. Ama toplam açık kalma süresi neden 14 gün orasını anlamadım. Sanırım bu ayki açık olan zamanı söylüyor. Oran orantı yapınca diğerine yakın bir değer çıkıyor.

Bu arada programı bazen oyun oynarken falan işlemciyi meşgul etmesin diye kapattım.

Not: Konu sahibi sadece açık kalma süresini değil, programların da açık kalma süresini görebilmek istiyor.

Tebrik ederim olay bu kaç saat neyle zaman geçirilmiş ve benzeri bilgileri öğrenebilir miyim diyor? Benzer cevap vermek neden? Girdiği gezdiği siteleri sonradan kontrol edecek bir program var mıdır ben de merak ettim? Yani nereye girilmiş kaç saat takılmış?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…