Bilgisayar toplama hakkında bazı sorularım

Makaleler
3
Daha fazla  
Meslek
Palyaço
Arkadaşlar merhaba. İlk kez kendi başıma sistem topluyorum ve sıkıntı çıksın istemiyorum. Kafama takılan bazı sorular var. Onları sormam lazım.

1) aşağıda belirttiğim parçalar haricinde almam gereken başka bir parça (kablo veya başka bir materyal) var mı?
- Ekran kartı (RTX 4070 Ti)
- Kasa (Cooler Master Masterbox TD500 V2 mesh ARGB 700W 80+ ATX mid Tower kasa)
- İşlemci (Ryzen 5 7600)
- Monitor (2K 27" 170 Hz 1 ms IPS)
- Klavye (en ucuz hangisiyse)
- Mouse (en ucuz hangisiyse)
- İşlemci soğutucu.
- RAM (2x16 DDR5 6000 MHz)
- Anakart (B650M Plus Wi-Fi)
- SSD (NV2 1 TB GEN4x4 NVMe M.2 SSD)
- PSU (kasanın içinde)
2) hepsini İtopya'dan elden alacağım. Parçaları orada montajlama işlemi yaparlar mı? Çünkü montajını nasıl yapacağımı bilmiyorum.
3) kasayı ve monitorü takmak adına üçlü prizden yararlansam sıkıntı olur mu?
4) parçaları alırken sormam gereken veya öğrenmem gereken, mutlaka bunu bilmen lazım dediğiniz, bir şey var mı?

Termal macun al, artix mx4 veya mx5 vs. en son 150tl idi amazonda.
İtopya yerine evde kendin de montajını yapabilirsin. Yotube'dan ilgili anakartın mintajını ve ilgili kasanın montajını ayrı ayrı izlesen yaparsın zaten. O kasa pinleri anakartta nereye oturacak karışık gelebilir ama bence kendin yap eğlenceli oluyor.
Ben üçlü priz kullanıyorum kasa ve monitör için.
Orda monitöre mümkünse ölü piksel testi yap. İnternetten almadığın için 15 günlük iade hakkın yok çünkü. Direkt garantiye gidiyor diye biliyorum.

Termal macunu da listeye ekledim hocam.
Montaj işini kendim pek yapmak istemiyorum çümkü fazla sakarım ve orantısız güç uygulama ihtimalim var. Boşu boşuna parçaya zarar vermek istemiyorum.
Üçlü priz işi de okey oldu o zaman.
Ölü piksel testi yapmayı da ihmal etmeyeceğim. Teşekkürler hocam.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…