Bilgisayar Toplama Serüvenim

ryzadeus

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
Ziraat Müh.
Nasıl başladı? - Başlangıç

Her şey aslında bu yazın başında başladı. Anannemin bu sene başında vefat etmesi sonucu kalan para ile annem bana yeni bir şeyler isteyip istemediğimi sordu. Ben de bana 20-25 bin lira vermesini ve bilgisayar toplamak istediğimi söyledim. Bu fikir aslında senenin başından beri akılımda vardı. Çünkü eski sistemimin artık dönemi geçmiş 4 nesil öncesi parçalardan oluşan bir sistemdi. Sürekli işe girip bilgisayar toplamayı düşünüyordum. Taa ki bu teklife kadar. Aklımda hali hazırda 6650-6700xt arası bi ekran kartı ve amd işlemci var idi. Bir sürü kişiye ve technopata danıştım. Bir sürü araştırma yaptım bir sürü yazı okudum. Ve sonucunda artık az çok fiyatı 22-23 bin tl olarak belirledim. Ancak daha mirasın satılmasını beklemem gerekiyordu. Mirasın ne zaman satılacağı belirsizdi.

Devam eden süreç ve Mirasın satılması.

Ailecek kıbrıs tatilimize çıktık (4 Ağustos - 29 Ağustos) iki gün sonrasında akrabalarımzdan birisi anneme ulaşarak mirasın satıldığını onun memlekete dönmesi gerektiğini söyledi. Annem için tekrar uçak bileti aldık, annem gitti ve miras sonucunda satıldı. Ancak şöyle bir sorun var idi para elimizde olsa bile ailecek biletleri gidiş dönüş aldık. Yani parçaları alsak dahi teslim alacak kimse yoktu. Yani eve gitmeme daha 15 gün daha var idi. Sürekli alacağım parçalara akakçeden baktım artacak diye triplere girdim ve stres ettim. Sonucunda eve döndük ve bu sefer abimle bilgisayarı toplamaya başladık.

Bilgisayarın toplanma ve kargo süreci.

30 Ağustosta abim ile parçaları sipariş ettik ve ben sonucunda beklemeye başladım. Abim işe gidiyordu ve geldiğinde hangi parçaların gelip gelmediğini soruyordu. Ben de gelen parçaları söylüyordum. İlk gün ekran kartı ve işlemci geldi, ikinci gün anakart, m2 ssd, psu geldi. (Ramlerim hala gelmedi yarın gelecek) dün akşam normalde abimle birlikte tüm parçaları açıp birlikte kuracaktık ki, ben aceleci davranıp ev boşken parçaları açtım ve anakarta işlemciyi oturttum. O sırada abim eve geldi onu beklemediğim için parçalara zarar verebileceğim veya işlemciye zarar verebileceğim için telaşlandı. Ben de ona hiçbir şey yapmadığımı sadece işlemciyi düzgünce oturttuğumu ve anakarta da zarar vermediğimi söyledim. Abim biraz sinirlendi ancak sonucunda tüm parçaları birleştirdik. Ramlerim hala gelmediği için eski ramlerimi taktık. Veee kasada her şey hazırdı. Her şeyi taktık bütün kablolamalar dış kablolar hazırdı sonucunda power tuşuna bastık. Ancak hiçbir tepkime olmadı. Bastık kabloları çıkarıp taktık ancak hiçbir şey olmadı. Zaten bunun konusunu technopatta da açtım. Ancak hiçbir şekilde sorun çözülmedi. Bu sabah bilgisayarcı bi komşumuzdan yardım istedik. Kendisi bizi kırmayıp evimize kadar geldi, anakarta bütün kabloları çıkartıp taktı bir kaç kablonun yerini değiştirdi ve tekrardan power tuşu için bilgisayarı hazırladık. Bilgisayarın power tuşuna basmamız sonrası bilgisayarın tüm ışıkları yandı fanlar çalıştı ve sonucunda bios ekranı geldi. Anlayacağınız serüvenimiz burada son buldu. Sonrasında biosu güncelledim, Windows temiz kurulum yaptım ve artık yeni bilgisayarım hazır ve sağlam şekilde çalışıyor. Yardımlarınız ve önerileriniz için teşekkür ederim. Sistemin çalışan son hali aşşağıda bulunuyor.

Hayırlı uğurlu olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…