Bilgisayar toplamadan önce kafama takılan 7 soru

Bütçe verirsen uygun bir PC toplanır. Yukarıdaki sistem kötü ve pahalı seçilmiş.
İşlemcinin RAM frekansına dahli yoktur. Anakart destekliyorsa 4600MHz bile kullanabilirsin.
Demek istediğim o ki o konu için başka konu açacağım yani minimum şu düzey yeterli gibi cevaplar istiyordum açıkçası. Cevabınız için teşekkür ederim.
Hocam monitor FreeSync degil G-Sync olmali ona dikkat edin. FreeSync AMD ekran kartlari icin.
Freesync'i Nvidia kartlarında destekleyeceğini duydum o yüzden en f/p monitör bu gibi. Cevabınız için teşekkür ederim.
1-Hayır
2- RTX 2060 alın yakında piyasaya girer.

1-2 Net karar verin. Monitör bir kez alınır yıllarca kullanılır. 1. madde de 1080p demişsiniz. Sonra 2070 ve 2080'den bahsediyorsunuz.

3- İşlemci destekler. İşlemci dual channel ise zaten ona göre anakart alacaksınız.
4- Önerilen durumlar olur. Alacağınız işlemci nedir? Ona göre net cevap verilebilir.
5- Sistemi ne zaman toplayacaksınız. Ona bağlı olarak fiyat değişkenlik gösterir.
6- Yorumsuz.
7- Evet. Onu alışveriş yaptığınız yere sorarsınız. Biz burada ne desek boş.
2-Açıkçası 1070ti'dan fazla performans vermesi etkilemedi değil fakat ben varsayımım doğruluğunu test etmek istiyorum ki 1080p de 2070 veya 2080'in 2060'dan daha fazla performans vereceğini düşünüyorum. Eğer seneler geçtikçe kullanım oranı artıp aynı fps'e yakın fpsler verebilecekse öyle bir sistem düşünüyorum.
3-2 slotlu olsa bile işlemci destekledikten sonra anakart farketmiyor mu?
4-Ryzen 3. nesil işlemcilere bağlı eğer çok iyilerse 2200 alıp sonra satıp 3.nesil işlemci düşünüyorum kötü olurlarsa 2600x veya 2700.
5-En erken 1 2 hafta en geç 1 2 ay belki tek tek kampanyalı da alabilirim yani 2080 bütçemin biraz üstü olursa kampanya beklerim.
Cevabınız için teşekkür ederim.
Ben mesajımda zaten pahalı olduğunu söyledim , daha ucuza kesinlikle bulunabilir veya parçalar seçilebilir, 2080 1080P için iyi bir kart değil yüksek fps istiyorsan en az 2k kullanman gerek kardeşim,1080P de darboğaz yapıyor 2080 ve 2080ti. Sebebi o 2070’in daha fazla fps vermesinin.

4’üncü maddedeki soruna şöyle cevap verebiliriz bir videoda baz frekans olarak destekliyor güncellendiğinde daha yüksek MHZ değerlerine ulaşıyor dediğini biliyorum bi arkadaşın, yoksa eski işlemcim 1500X te 2666 MHZ desteği yazıyor fakat ben çatır çatır 3000 kullandım sıkıntı olmadı.

Bir de 2080 istiyorum demişsin de o ekran kartını alırsan zaten bütçe 12 bin 13 bin oluyor. Ya daha düşük ekran kartı alıcaksın yada 2080 kurcaksan bekleyip bütçeni arttır hakkını vermezsen kartın emin ol keyif almayacaksın. 1080P hiç düşünme zaten. Kartın yarısı boşa gider çünkü. :)Düzeltme: Zaten yazmışsın bunu ben tekrar okudum da, benim hatam. İlerisi için ne olur bilemiyoruz bu konu da dediğin gibi de olabilir belki de olmayabilir teknoloji bu sonuçta. :D Ama teorini destekliyorum şu an için uygun olmaması seni rahatsız etmezse sıkıntı olmaz bence. Burada tekrar senin bütçende bitiyor olay. 2080 istiyorsan parayı basacaksın hacı. :D
Açıkçası 60Hz monitörde 2k fps alsam ne farkeder kafasındayım ben 144fps alsın uzun süre yeterli. Demek istediğim nokta o 1080p için 1070ti öneriliyor ben bu kartı alsam bütçem olduğu halde 2 sene sonra yavaş yavaş yetmemeye başlicak sonra yeni kart ihtiyacı doğucak ama 2080 dediğim gibi çalışırsa daha uzun süreli olabilir hem daha önce 2k monitör hiç kullanmadım 15.6'' 1080p kullandım eksiğini hissetmem sanırım. Cevabınız için teşekkür ederim.

Son düzenleme:
FreeSync'i Nvidia kartlarında destekleyeceğini duydum o yüzden en F/P monitör bu gibi. Cevabınız için teşekkür ederim.
O duyduğun haber, FreeSync monitörlerde G-Sync'de olabileceğidir.

Anlatamıyorum. FreeSync yalnızca AMD ekran kartı ile uyumlu çalışır. Bunu bir yazalım kenara. Monitörde G-Sync de olması fiyatı büyük ölçüde etkileyecektir. O yüzden konumuza dahil etmeye bile gerek yok bu durumu. Bu teknolojiler olmazsa olmaz değildir. AMD FreeSync monitörler ucuzdur, RX serisi alırsanız uyumlu olarak kullanırsınız. (RX serisi en son seri olduğu için örnektir.)

Anlatamıyorum. FreeSync yalnızca AMD ekran kartı ile uyumlu çalışır. Bunu bir yazalım kenara. Monitörde G-Sync de olması fiyatı büyük ölçüde etkileyecektir. O yüzden konumuza dahil etmeye bile gerek yok bu durumu. Bu teknolojiler olmazsa olmaz değildir. AMD FreeSync monitörler ucuzdur, RX serisi alırsanız uyumlu olarak kullanırsınız. (RX serisi en son seri olduğu için örnektir.)
Bir yerde anlaşamıyoruz sanırım Nvidia, FreeSync Monitörlere G-Sync Desteği Getiriyor ama sonuç olarak böyle bir olay olmasa bile ben Freesync'li monitör almayı düşünüyorum.

Demek istediğim o ki o konu için başka konu açacağım yani minimum şu düzey yeterli gibi cevaplar istiyordum açıkçası. Cevabınız için teşekkür ederim.

Freesync'i Nvidia kartlarında destekleyeceğini duydum o yüzden en f/p monitör bu gibi. Cevabınız için teşekkür ederim.

2-Açıkçası 1070ti'dan fazla performans vermesi etkilemedi değil fakat ben varsayımım doğruluğunu test etmek istiyorum ki 1080p de 2070 veya 2080'in 2060'dan daha fazla performans vereceğini düşünüyorum. Eğer seneler geçtikçe kullanım oranı artıp aynı fps'e yakın fpsler verebilecekse öyle bir sistem düşünüyorum.
3-2 slotlu olsa bile işlemci destekledikten sonra anakart farketmiyor mu?
4-Ryzen 3. nesil işlemcilere bağlı eğer çok iyilerse 2200 alıp sonra satıp 3.nesil işlemci düşünüyorum kötü olurlarsa 2600x veya 2700.
5-En erken 1 2 hafta en geç 1 2 ay belki tek tek kampanyalı da alabilirim yani 2080 bütçemin biraz üstü olursa kampanya beklerim.
Cevabınız için teşekkür ederim.

Açıkçası 60Hz monitörde 2k fps alsam ne farkeder kafasındayım ben 144fps alsın uzun süre yeterli. Demek istediğim nokta o 1080p için 1070ti öneriliyor ben bu kartı alsam bütçem olduğu halde 2 sene sonra yavaş yavaş yetmemeye başlicak sonra yeni kart ihtiyacı doğucak ama 2080 dediğim gibi çalışırsa daha uzun süreli olabilir hem daha önce 2k monitör hiç kullanmadım 15.6'' 1080p kullandım eksiğini hissetmem sanırım. Cevabınız için teşekkür ederim.
Ppi olarak tabiki de 15.6" ekranın 1080P görüntüsü çok daha iyi olur. Fakat büyük monitör bence daha rahatlık. Mesela adamın kafası ne kadar çok büyürse o kadar rahat vurursunuz gibi. :) Ben teşekkür ederim.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı