Bilgisayar toplamak için nasıl başlanmalı?

Bütçe
30k ya kadar çıkmayı düşünuyorum parça parça
Her ay bir parça almayı düşünüyorum veya 2 olabilir işlemci olarak i5 12400F düşünüyorum Intel'ciyim ekran kartı konusunda AMD sorun çıkarıyor diyenler oluyor ama F/P de oluyor sizce ne yapmalıyım?

AMD işlemcilerin önbelleği fazla oluyor Online oyunlarda daha fazla FPS veriyorlar AMD ekran kartı almayı düşünüyorsanız amdgpu+amdcpu s. A. M teknolojisi sayesinde 10-20 FPS fazla veriyor i5-12400F almak yerine 5600 alın derim yanına da fan almanızı tavsiye ederim Ryzen işlemciler için Intel'in sonunda F varsa O.C yapılmıyor bilginiz olsun. Kendim Intel kullanıyorum AMD almadığım için pişmanım.

İıntel'in sonunda F varsa O.C yapılmıyor bilginiz olsun.

F ibaresi işlemcinin içinde dahili grafik olmadığını belirtir. Sonu k eki olmayan tüm Intel işlemcileri overclock edilemez. Intel işlemcilerde overclock için k seri işlemci Z çipsetli anakart gerekir.

AMD ekran kartı almayı düşünüyorsanız amdgpu+amdcpu selamünaleyküm. M teknolojisi sayesinde 10-20 FPS fazla veriyor.

Re-sizebar(AMD sam teknolojisi olarak tanıttı) özelliği NVIDIA GPU'ları ve Intel işlemcileri de desteklemektedir.

Tam olarak anlamadım hocam nwida+Intel de S.A.M rakip bir özellikmi var.

Tam olarak anlamadım hocam nwida+Intel de s. A. M rakip bir özellikmi var.

Hayır rakip özellik değil. 3 şirkette ortak kullanıyor. S. A. M'in diğer adı re-sizebar. Anakart biosunuzdan bu ayar açık ise AMD programından s. A. M özelliğini açabilirsiniz.

Hayır rakip özellik değil. 3 şirkette ortak kullanıyor. Selamünaleyküm. M'in diğer adı re-sizebar. Anakart biosunuzdan bu ayar açık ise AMD programından selamünaleyküm. M özelliğini açabilirsiniz.

Sağ olun şu an açacağım sami kendi PC için.

İkisi de harika. DLSS vs Frame Generation için 4060 Ti lazım ama. 1080p için topluyorsunuz değil mi?
Evet 1080 p icin

Biliyorum o.c olmadığını yinede ty

Anakart: Gigabyte H610M h V2 DDR 5 3000 civari.

İşlemci: i5 12400F 4000TL.

RAM: Corsair Vengeance 16 GB 5200 MHz CL40 DDR 5 2100TL.
Şöyle bir hazır sistem geldi herkesin bildiği bir YT kanalından az önce bu parçalarda anakart bana sıkıntı geldi bunun yerine DDR 4 mü yapsam diye düşündüm.

DDR5 daha geleceği yönelik olur ama. Bütçe sıkıntıdayda DDR4 tavsiye ederim.

Peki i5 12400f alacağım o kesin olacak anakart ve ram önerisi alabilirmiyim f/p

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…