Bilgisayar toplamak için parçaları yurt dışından almak karlı mı?

Hoxton58

Picopat
Daha fazla  
Kısa süreliğine yurt dışına çıkacağım. Hazır gitmişken ekran kartı, işlemci vesaire önemli parçaları alıp kalanı Türkiye'den alıp bir bilgisayar toplamayı düşünüyorum. Yurt dışından alıp Türkiye'ye getirirken ki süreçler hakkında hiçbir bilgim yok ama. Telefon gibi bir sınır var mı, ek bir vergi vermem gerekiyor mu? Bir de vergi iadesi alma gibi bir olay varmış galiba onu elektronik ürünlerde yapabiliyor muyum? Detaylı bilgisi olan biri yardımcı olabilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
150€ sınırına takılabilirsin, fazlası için %20 gümrük vergisi var.
Bu da ettiğiniz kâr'ı kapatabilir.

Hocam o eskiden yurt dışı siparişleri gümrük şartı olmuyor muydu? Eğer ek-9 liste dışı bir ürün getirilecekse 430 euro sınır var.

Ek-9 b) 4- bir adet dizüstü bilgisayar ya da PC, aksam ve parçaları (flash bellek, harici hard disk dahil)

Burada yazana göre getirebilirsiniz. Fakat fazladan getirdiğiniz parçalar 430 Euro'yu aşarsa vergi ödemeniz gerekir.

Yolcu Muafiyetleri

Islemciyi cebe atsin hocam

Evet kısaca öyle, bence Türkiye'den alması daha mantıklı garantisi de Türkiye içinde oluyor yurt dışında olursa ve bir şey olursa baktıramaz, fiyat farkına gelince ve vergi iadesine gelince mantıklı geliyor, çok bir bilgim yok yurt dışına çıkmadım bir valize koyabilir ama ne kadar mantıklı bilemem.

Hocam hangi ülkeye gittiğinize bağlı çok değişir. Türkiye masaüstü bilgisayar toplama ve parçaları konusunda fiyatların iyi olduğu bir ülke. Bu yüzden yüksek ihtimal kar edemezsiniz. Örnek vermem gerekirse Hollanda'dan Ryzen 5 5600X vergi muafiyeti ile beraber yaklaşık 4000 liraya denk geliyor. Türkiye'de de hemen hemen aynı fiyat ve hem garantili hem taşımamıza gerek kalmıyor. Avrupa ülkelerinden birine gidecekseniz tavsiyem elektronik alanındaki indirimleri kovalamanız olacak çünkü gerçekten çok fazla indirim yapıyorlar. Onun dışında indirimsiz ürün almanız karlı olmayacaktır.

Bu da ettiğiniz kâr'ı kapatabilir.

Teşekkürler hocam, bilgisayar parçası almaktan vazgeçtim. Stüdyo kulaklığı ve parfüm almayı düşünüyorum. Getirdiğim ürünlerin toplamı 430 Euro'yu geçmediği sürece ek bir vergi ödemiyorum değil mi yanlış anlamadım umarım.

Hocam ek-9 listesine bir göz atın. O listede olmayan ürünler için 430 euro sınırı var. Parfüm ve kulaklığı aynı üründen birden fazla olmamak şartı ile (kişisel kullanım amaçlı) hiçbir sorun olmadan getirebilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…