Bilgisayar üzerinden ilerlemek için nasıl bir yol izleyebilirim?

frankenstein0

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba. Şu anda 12.sınıfa giden Anadolu lisesi okuyan bir öğrenciyim. 6 yaşımdan beri bilgisayar kullanıyorum ve genel olarak (düşünceme göre) bilgisayara beya hakim bir insanım donanım konusunda. Okulu bitirdikten sonra bilgisayar üzerinden ilerlemek istiyorum ve üniversiteye pek merakım yok. Bundan dolayı nasıl bir yol izlemeliyim işe girmek için veya bilgisayar üzerinde?

İlk önce yapacağın alana bağlı. Mesela ben 3D modelleme seviyorum ve o yüzden bu aralar blender dersleri dinleyip dinlediğimi yapıp kurcalamaya çalışıyorum. Onun dışında tamamiyle proje ve portfolyo her şey. Üniversitede okuyup hiçbir proje ve kendine katkı sağlayacak en ufak tasarım bile yapmazsan yine işe giremezsin. Ancak Üniversite okumayıp çok fazla projeye katılıp yapan, portfolyon geniş olduğu zaman iyi yerlerde çalışırsın. Ancak ben olsam sırf işini garantiye almak için ve diploman olması için üniversite okurdum.

Hocam yapacağım alan daha çok parçalar üzerine olur gibi düşünüyorum. Tıpkı bir bilgisayarcı gibi ama daha çok kurumsal firmalarda. Bilgisayar kurslarına gitsem sertifika alsam beni ilerletmez mi?

Hocam yapacağım alan daha çok parçalar üzerine olur gibi düşünüyorum. Tıpkı bir bilgisayarcı gibi ama daha çok kurumsal firmalarda. Bilgisayar kurslarına gitsem sertifika alsam beni ilerletmez mi?

Zor. Hele Türkiye'de çok zor. ODTÜ mezununa asgari ücret teklif eden yüzsüzlerin olduğu bir ülkede yaşıyoruz. Asgari ücret nitelik fark etmeksizin A'dan Z'ye işçi sınıfı maaşı gibi bir kafa yapısı var ülkede halbuki asgari ücreti hiçbir vasfı olmayan beden gücü ile iş yapan adam alır.

Hocam kafam çok karışık ne yapacağım hakkında hiçbir fikrim yok. Ama ilgi alanım oluğu için bilgisayar donanımı üzerinden ilerlemek istiyorum.

Hocam kafam çok karışık ne yapacağım hakkında hiçbir fikrim yok. Ama ilgi alanım oluğu için bilgisayar donanımı üzerinden ilerlemek istiyorum.
Bildiğim kadarıyla bilgisayar donanımıyla ilgili ilerleyemezsin. Çünkü üniversite okumayınca yapacağın mesleğe elektrikçi falan deniyor galiba ben de tam olarak anlayamadım ama neyse.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…