Bilgisayar üzerinden mining yapmak

ahmt198

Hectopat
Daha fazla  
3 haftadır kendi bilgisayarım üzerinden geceleri açık bırakarak mining yapıyorum. Çok aklıma yatan bir iş oldu ama rig kurabilecek durumum yok. Arkadaşım ekran kartı değiştirdiği için kullandığı boşa çıktı. Onu alıp onunla da kazım yapmak istiyorum. Anakartımda 2 adet ekran kartı girişi var. Birisi zaten dolu. İkincisine ekran kartını alıp takarsam mining yapabilir miyim? Herhangi bir sorun olur mu? 2. slota taktığım için mh kaybım olur mu? Bir de PSU Watt olarak hesap yapıldığında yetiyor kaldırmaya ama sorun çıkarır mı? Cevaplarınızı bekliyorum. Teşekkürler.

Ekran kartının modeli nedir?

Benim tavsiyem undervolt yapın daha getirli ve daha az güç çekerek kazım yapıyorlar. İki katla yapabilirsiniz 10 15 farklı kartla aynı anda deneyeni gördüm. Hızda bir düşüş olmaz aksine beklendiği üzere artış olur. Takacağınız ikinci ekran kartı eğer düşük bir modelse beklediğinizden az bir artış olacaktır.

Aynı durum bende de var biraz araştırdım, ek hiçbir şey yapmaya gerek yok sorun çıkaracak bir şey de yok. Watt'ın yetmeme ihtimali de yok biz sistemleri hep abarta abarta alıyoruz ne olur nolmaz diye. 220 TDP kart 140'dan fazla kullanmadı benimki %100 de bile. Normal kullanımlarda zaten 30-60 arası kullanıyor resmen PSU boşta. Rahat olun yani yapabilirsiniz. Biliyorsunuzdur ama söyleyeyim 4 GB ve altı kartlar Ethereum kazamıyor artık.

Ekran kartım 2070 super. Psu FSP nin 750w 80+ sertifikalı bi ürünü modelini tam olarak hatırlamıyorum. 2. kart olarak 1660 ti almayı düşünüyorum.
Undervolt nedir bilmiyorum fakat daha bugün redditte dolaşırken msi afterburner üzerinden yaptığı ayarlarla 36 mh tan 43 mh alan birinin ayarlarını yaptım.150w ortalama çekiyordu şuan 147w falan çekiyor ortalama fakat mh değerim 6 mh kadar yükseldi. Dediğiniz bu ise yaptım.
4 gb kartlar ile yapılmadığını biliyorum. Ama bazı forumlarda 4 gb kartlar ile yapılabildiğini ve çok karlı olduğunu söyleyen kişiler gördüm. Fakat nedir nasıldır bilmiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…