Bilgisayar ve göz yanması sorunu

Eurus.

Hectopat
Arkadaşlar evde kal sürecinde 1 aydır bilgisayar kitap arasında sürekli gittim geldim cumartesi sabah PC'deyken gozlerim sulanma ve yanmaya başladı kalktım PC'den gün boyu devam etti pazar günüde yanmaya devam etti pazartesi yasak bitince biraz yürüyüş yaptım iyi geldi cumartesiden itibaren PC'ye oturmadım oturduğum zaman 5 dakika olmadan yanma başlıyor bu durum telefon içinde geçerli.
Yanmada şöyle bisi hani bir yere dalıp giderinizde gözü kırpmazsın sonra gözde yanma başlar öyle bisi ama son iki gündür gözlerimde bir ağırlık sürekli kısma isteği hep yeni kalkmış gibi uyanmışım gibi gözler çok saçma bir durum aldı hastaneye gitmek istiyorum ama corona olayindan dolayı korkuyorum çünkü bağışıklığı zayıf biriyim bu tarz bir şey yasayan oldu mu hiç?

Son düzenleyen: Moderatör:
Arada gözlerinizi uzağa odaklayın. Bilgisayar dışında başka yerlere bakın. Atıyorum saatte bir 5-10 dakika kalkın, dolaşın. Başka şeylere bakın. Sadece göz sağlığınız için değil, fizyolojik olarak da kötü bir durum; özellikle sırt ve bel için.

Onun dışında parlaklığı biraz düşürebilirsiniz. Geç saatlerde de mavi ışık filtresi kullanabilirsiniz.

Arada gözlerinizi uzağa odaklayın. Bilgisayar dışında başka yerlere bakın. Atıyorum saatte bir 5-10 dakika kalkın, dolaşın. Başka şeylere bakın. Sadece göz sağlığınız için değil, fizyolojik olarak da kötü bir durum; özellikle sırt ve bel için.

Onun dışında parlaklığı biraz düşürebilirsiniz. Geç saatlerde de mavi ışık filtresi kullanabilirsiniz.
Hocam öneriniz için teşekkür ediyorum birkaç gün daha dinlendireyim hafiflemezse hastaneye gideceğim

Yürüyüş yapmak iyi gelecektir.
Monitöre her 45 dakika baktıktan sonra bir ayağa kalkıp su içmek de gayet iyi olur.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı