Bilgisayar vs PS4 ve Telefon

UmutPerk

Megapat
Daha fazla  
Arkadaşlar hepinize iyi günler. Benim ufak çaplı bir sorunum var ama beni çok kararsız bırakıyor. Şimdi şöyle ki ben 11.sınıfım ve malumunuz 2 ay kaldı okulların bitmesine. Seneye 12.sınıfım yani, sınav da var.
Nisan başı gibi 3000 TL bütçeye bir bilgisayar almayı düşünüyorum fakat elimdeki telefon iPhone 4s ve telefon çıkalı asırlar geçti. Bu bütçeyi biraz arttırarak (200 TL kadar) PS4 ve yanında telefon (telefon 1500 TL civarı) mu almalıyım, yoksa bilgisayar mı ? Şahsen her zaman bilgisayar istemişimdir ve hiç konsol sahibi olmadım. Şimdi elimde alma gibi bir fırsatım var ama işe bakın ki eskisi gibi rahat değilim. Önerilerinizi bekliyorum arkadaşlar.

Bro ben de 11. sınıfım. Bence PC topla 12. Sınıftan sonra rahat rahat oyna.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Hocam Üniversiteye gidince her şey rahat mantığını bırakın bence. Öyle bir dünya yok. Birde Mühendislik, tıp, hukuk gibi yerleri amaçlıyorsanız oturamazsınız başına bile. Yada o okul bitmez.
Soruna gelirsek telefonun eskimiş ama bana sorun çıkarmıyor diyorsan telefonla devam et. Bilgisayar mı Ps mi sorusu kişiye göre değişir. Ben ilk çıktığında Ps2 almıştım çok hoşuma gitmişti ikisininde yeri ayrı ama ps oyunları pahalı bilgisayarda Steam indirimleri yakalarsan daha ucuza alırsın oyunu ama bilgisayar pahalı. Konsol alırsan oyunu pahalı. Konsolu olan arkadaşın varsa konsol alabilirsin tek konsol sende olacaksa bilgisayar daha mantıklı.

Bence sıfır PS4 yerine ikinci el düşünebilirsin. Eline kalan para ile oyun alırsın. PS4 almakla iş bitmiyor, oyunları ve online servisi (PS Plus) çok tuzlu olmasından dolayı cebinden zamanla bir PC toplama parası çıkabiliyor.

Bilgisayar alıp ücretsiz oyun ya da indirimleri takip edip yüzlerce oyun mu oynamak istersin ya da konsolunda belli bir oyunlara sahip olduğun oyunları sürekli oynamak mı istersin?

Bilgisayar ve PlayStation 4 bende var. Bana göre mantıklı olan, eğer konsol düşüneceksen sadece exclusive oyunları oynamak için konsol almalısın ve arkadaş ortamın bol ve futbol oynamayı seviyorsan düşünebilirsin.

Diğer türlü 250-300 arası aldığın oyunları Steam ya da daha uyguna dijital oyun satan web siteler mevcut. Bilgisayar toplarsan sanin bütçene daha uygun gelecektir.

Benim 3 yılda PS Plus'a harcadığım para 450 TL. Sırf online servislerinden yararlanmak için. Yeni bir oyun çıkıyor, oyunlar en az 269-329 TL arası. Konsolda aldığın oyunlarla yetinirken, bilgisayarda böyle bir durum yok.

Telefon konusuna gelirsek fiyat performans olarak Xiaomi markalı bir model önerebilirim.

Peki bana 3000 liraya bilgisayar dizebilir misiniz ? Vatanda anakartla birlikte seçilince ekran kartı fiyatı iniyordu fazlasıyla şimdi kaldırmışlar sanırım seçilmiyor. SDD bende mevcut, monitörsüz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…