Bilgisayar vs Yazılım vs Elektrik Elektronik Mühendisliği

Ardabey0101

Centipat
Daha fazla  
Merhaba sıralama 69 bin geldi. Bu üç bölümden hangisini ve hangi üniversiteleri önerirsiniz?

Merhaba sıralama 69 bin geldi. Bu üç bölümden hangisini ve hangi üniversiteleri önerirsiniz?

Bilgisayar ve Yazılım benziyor ama Elektrik-Elektronik apayrı bir alan. Öncelikle elektroniğe mi yoksa bilişime mi ilgin var ona karar ver.

Merhaba aslında Bilgisayar mühendisliği istiyorum. Ancak iyi üniversiteler gelmiyor, bir çok iyi üniversitenin Elektrik Elektronik mühendisliği tutuyor. Bu sıralama ile sadece Bilgisayar mühendisliği tercihi yapsam hangi üniversiteleri yazmalıyım? Mesela Alparslan Türkeş Bilgisayar yazılır mı? Teşekkürler

Arkadaşlar lütfen yardımcı olabilir misiniz?

Arkadaşlar yardımcı olur musunuz?

Son düzenleme:

Eğer öncelikli hedefin Bilgisayar Mühendisliği ise önceliğini bölüm tercihi yap ve Bilgisayar Mühendisliği nereler geliyorsa oraları yaz. Elektrik-Elektronik Mühendisliği’ni sadece Üniversite isminden ötürü sana cazip geldiği çok belli, ancak aklının her zaman bir köşesinde Bilgisayar Mühendisliği olacak. Üniversite 4 yılda bitecek, ancak belki 30 yıl sen okuduğun bölümün işini yapacaksın. O yüzden ATÜ Bilgisayar Mühendisliği’ni tercih edebilirsin.

Çok teşekkürler

@785052 peki bir sorum daha olacak. Bu yıl ikinci öğretimler kapatıldı. Kontenjanlar azaldı siralamalar yükselecek gibi duruyor. Yazılım mühendisliği yazıp sonrasında bilgisayar mühendisliğine nasıl geçiş yapabilirim?

Böyle bir şeye neden ihtiyaç duyacaksın ki? İki bölümün müfredatı %95 oranında aynı zaten, hangisi gelirse ondan devam et bence.

Böyle bir şeye neden ihtiyaç duyacaksın ki? İki bölümün müfredatı %95 oranında aynı zaten, hangisi gelirse ondan devam et bence.
Yazılım mühendisliğinde fizik konuları elektrik devreleri vs var mı?

hocam benim de sıralamam 68 bin. Atatürk Üniversitesi PC yazmayı düşünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…