W10 Bilgisayar Windows Logosunda Resetleniyor

katone22

Hectopat
Daha fazla  
Bilgisayarım oyun oynarken birden kapandı. Tekrar açtığımda hoş geldiniz yazısında donup kaldı. Bir dahaki açılışta W10 logosu gözüküyor kapanıyor veya onarım başlatılıyor yazıp kapanıp kapanıp aynısı devam ediyor.
  • Anakart değişti.
  • İşlemci servise yollandı sıkıntısı yok dediler.
  • PSU başka çalışan ve yeterli olan bir PSU ile değiştirilip denendi.
  • SSD başka bilgisayarda çalışıyor.
  • Windows yüklü olan harddisk ile denedim yine aynı W10 logosu gözüküyor ve kapanıp kapanıp aynısı devam ediyor.

İşlemci sıcaklığı 25 derece, RAMler, işlemci hepsi anakart BIOS'unda gözüküyor. BIOS'u sıfırlandım her şeyi yaptım. Format atarkende UEFI ile denedim ilk başta anakart logosu takılıyor ve kalıyor. Normal LEGACY kurmayı denedim yine olmuyor. CD ile format denedim o işaret geldiği an kapanıyor lütfen yardım edin kaç aydır çözemiyorum. Serviste kendim topladığım için kabul etmiyor arızalı parçayı bulun diyorlar. Şimdiden teşekkürler.

Sistem özellikleri:

• I5 6600K
  • Gigabyte Z170 Gaming K3
  • 2x8GB 2400MHz Corsair RAM
  • Samsung 850 EVO 240 GB SSD
  • MSI GTX 1060
  • Thermaltake 650W 80 PLUS -Bronze

Son düzenleyen: Moderatör:
Bilgisayarım oyun oynarken birden kapandı. Tekrar açtığımda hoş geldiniz yazısında donup kaldı. Bir dahaki açılışta W10 logosu gözüküyor kapanıyor veya onarım başlatılıyor yazıp kapanıp kapanıp aynısı devam ediyor. Anakart değişti. İşlemci servise yollandı sıkıntısı yok dediler. PSU başka çalışan ve yeterli olan bir PSU ile değiştirilip denendi. SSD başka bilgisayarda çalışıyor. Windows yüklü olan harddisk ile denedim yine aynı W10 logosu gözüküyor ve kapanıp kapanıp aynısı devam ediyor. İşlemci sıcaklığı 25 derece, RAMler, işlemci hepsi anakart BIOS'unda gözüküyor. BIOS'u sıfırlandım her şeyi yaptım. Format atarkende UEFI ile denedim ilk başta anakart logosu takılıyor ve kalıyor. Normal LEGACY kurmayı denedim yine olmuyor. CD ile format denedim o işaret geldiği an kapanıyor lütfen yardım edin kaç aydır çözemiyorum. Serviste kendim topladığım için kabul etmiyor arızalı parçayı bulun diyorlar. Şimdiden teşekkürler.

Sistem özellikleri:

-I5 6600K
-Gigabyte Z170 Gaming K3
-2x8GB 2400MHz Corsair RAM
-Samsung 850 EVO 240 GB SSD
-MSI GTX 1060
-Thermaltake 650W 80 PLUS -Bronze
SATA kablolarını / slotlarını tek tek değiştirerek denediniz mi?

Z170 anakartlarda Secure Boot ayarları altında Windows Uefi mode ve Other OS seçeneği var. Bende de Asus Z170 gaming pro var ordan biliyorum bios güncellemesi yapmadan önce Windows Uefi modunda Windows kurulmuyordu. Other OS ile kurup sonradan Windows Uefi mode ye alıyor ve sorunu böyle aşıyordum.

Birde Advanced menüsü altında 64 bit sistemlere özel bir ayar vardı, dosya sıkıştırma olayı ile ilgili onu açtığında da Windows kurulmuyor, kurulumdan sonra aktif ediyorsun.

Bunlar sadece benzer sorunlar sebebi ile kendi deneyimlerim. Umarım sana da çözüm olur, selamlar.

Z170 anakartlarda Secure Boot ayarları altında Windows Uefi mode ve Other OS seçeneği var. Bende de Asus Z170 gaming pro var ordan biliyorum bios güncellemesi yapmadan önce Windows Uefi modunda Windows kurulmuyordu. Other OS ile kurup sonradan Windows Uefi mode ye alıyor ve sorunu böyle aşıyordum.

Birde Advanced menüsü altında 64 bit sistemlere özel bir ayar vardı, dosya sıkıştırma olayı ile ilgili onu açtığında da Windows kurulmuyor, kurulumdan sonra aktif ediyorsun.

Bunlar sadece benzer sorunlar sebebi ile kendi deneyimlerim. Umarım sana da çözüm olur, selamlar.

Yok denedim fakat birşey farkettim. BIOS'tan otomatik boost ve xmp yi açtığımda bilgisayar ilerlemeye başladı yani boot devive bulunamadı format dosyası kurun yazısına kadar geliyor fakat format usb sini atıp legacy ile kurmayı denediğimde windows işaretinde donuyor ve sonra kapanıyor.

SATA kablolarını / slotlarını tek tek değiştirerek denediniz mi?

Denedim fakat sanırım problem o kadar basit değil voltaj gibi bişeyle ilgili galiba.

@Recep Baltaş @Ali Güngör abi lütfen yardım edin 7 aydır uğraşıyorum.

Bu sorunun iki sebebi olabilir:
  • Sabit disk arızası
  • Ekran kartı arızası
Ekran kartını sök ve Onboard ile kurulum yapmayı dene. Kuruluyorsa sorun ekran kartındadır. Kartı garantiye gönder. Yoksa sabit disktedir. HD Tune ile Health kısmından sağlığını kontrol edebilirsiniz.

Bu sorunun iki sebebi olabilir:
  • Sabit disk arızası
  • Ekran kartı arızası
Ekran kartını sök ve Onboard ile kurulum yapmayı dene. Kuruluyorsa sorun ekran kartındadır. Kartı garantiye gönder. Yoksa sabit disktedir. HD Tune ile Health kısmından sağlığını kontrol edebilirsiniz.

Abi ikisinide denedim fakat sorunu hala çözemedim. Farklı harddisk ssd de denedim. Ekran kartınıda çıkarıp Onboard ile de format atılmadı. Detaylı bir video olarak çekip yüklesem yardımcı olabilirmisiz ?

@Recep Baltaş @Ali Güngör ?

Birden oyun oynarken kapanma dediğin genelde W10 Update sonrası sistemi bozma yaygındır, driver sorunların olabilir. Güvenli mod'da falan açmayı denedin mi?

Birden oyun oynarken kapanma dediğin genelde W10 Update sonrası sistemi bozma yaygındır, driver sorunların olabilir. Güvenli mod'da falan açmayı denedin mi?

Oraya kadar gelemiyorum ki formatta olmuyor. Gigabyte yazısı geliyor sonra Windows logosu ve tekrar aynısı F8 vs çalışmıyor. Onarma için W10 USB'si takıyorum onda da aynısı.

Oraya kadar gelemiyorum ki formatta olmuyor. Gigabyte yazısı geliyor sonra Windows logosu ve tekrar aynısı F8 vs çalışmıyor onarma için W10 usb si takıyorum onda da aynısı.
Windows 10'da F8 çalışmaz zaten, sistem açılsın windows yüklenirken 3-4 kere reset tuşuna bas aynı işlemi yap sonra Preparing Automatic Repair... moduna girer karşına mavi Windows Repair ekranı gelir oradan Advanced Options>Advanced Startup Settings>Güvenli Mod ile başlatmak için de F tuşlarından hangisi ile numaralandırılmışsa bastığında güvenli mod ile çalıştırmayı dene.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı