Bilgisayar Windows'un kurulu olduğu HDD'yi görmüyor

• Konuyu başlatan Aliya
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 36
  • Görüntüleme 5.371

Aliya

Kilopat
Başlıkta belirttiğim gibi. Normalde işletim sistemim 500GB'lık M.2 SSD'de bulunuyor. Harici olarak yedeklerimi aldığım 80GB'lık 2.5" laptop hard diski var uzun zamandır sistemde takılı kullanıyorum. Sistemi açmak istediğimde bazen o hard disk okunamazsa reboot hatası alıyorum ve sistem açılmıyor. Genelde bu sorunu SATA kablosunu çıkar tak yaparken reset atarak denk getiriyordum ama şu anda aynısı işe yaramıyor. SSD sağlam şekilde çalışıyor. Boot menüsü de en üst sırada fakat sistem illa ki diğer hard diski de okumak istiyor, ne yapmam gerekli?

Dosya Ekleri

• 16653169919182535320113100450984.jpg
    129 KB · Görüntüleme: 335
Son düzenleyen: Moderatör:

Disk sıralamasından ve boot sıralamasından USB HDD'leri disable ya da none yapın.
Ya da Fast boot ve Secure Boot'u aktif edin.

Hayır BIOS'tan yapıyorsun bu işlemi.
Sisteme kısaca diyorsun ki benim boot sıralamasında birinci sıraya koyduğum donanım hangisi ise oradan başlat başka bir boot donanımı arama.
Fast boot enable yapıp kaydettim ama çözülmedi. Birde super fast diye seçenek var onu da denemeli miyim

Denedim ama vu sefer daha kötüsü oldu PC'yi açtığım anda BIOS'a girmeye bile müsaade etmeden direkt olarak reboot hatasını veriyor.

Sıralamanız düzgün değil o halde birinci sırada Windows'un HDD'si olsa direk açması lazımdı.
Sistemi açmadan peş peşe del tuşuna seri halde bas BIOS'a girersiniz boot u kontrol edin.

Sıralamanız düzgün değil o halde birinci sırada Windows'un HDD'si olsa direk açması lazımdı.
Sistemi açmadan peş peşe del tuşuna seri halde bas BIOS'a girersiniz boot u kontrol edin.

Del tuşuna basarak BIOS'a giremem artık. Çünkü PC'yi açtığım anda reboot hatasını gösteriyor. Ultra Fast moda aldığım için sanırım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…