Bilgisayar yalnızca bir kişi tarafından açılacak şekilde nasıl ayarlanır?

Furkan1071

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, öncelikle hangi konu başlığı daha uygun olur bilemedim o yüzden bunu seçtim. Masaüstü bilgisayarım var. Bir de 4 yaşında kardeşim. Ailem sağ olsun kardeşim her fırsatta bilgisayar masasına çıkıp klavye tuşlarına basar. Mouse ile oynar. Bilgisayar kapalıyken açılmadığını görüp uzaklaşırken. Açıkken gelirse kapatınca ağlar. Bu iş çok can sıkıcı olmaya başladı. Bilgisayarı sadece benim açabileceğim hâle nasıl getirebilirim? Böyle bir yöntem var mı? Örneğin telefondan bir uygulamaya girip bir şeye tıkladığımda bilgisayar açılacak ama kasadaki güç tuşuna basınca açılmayacak vs. yardımcı olursanız çok sevinirim.

Öyle bir şey mümkün değil.

Güç kablosunu kasaya elektrik gitmeyecek şekilde gevşetin ya da prizden kapatın. Kendin kullanacağın zaman açarsın

kabloyu çıkarın yuvasından ya da bazı kasalarda arkada on off tuşu oluyor ordan kapatın varsa.

kabloyu çıkarın yuvasından ya da bazı kasalarda arkada on off tuşu oluyor ordan kapatın varsa.
Onu yapıyorum fakat onu babam da biliyor ve ben yokken kardeşime bilgisayarı açıyor, bundan daha ileri bir şey lazım. Wake on lan modunu araştırıyorum şu an. İşe yararsa anakartta ki power switchlerini sökmeyi düşünüyorum.

Kardeşine özel profil aç orada ne yapıyorsa yapsın sana da zararı olmaz işte

Bunu yazmak için gelmiştim. O uygulama tam işine yarayacak şey, switchleri de sökersen senden başkası açamaz.

Mevcutsa Wake-On-Lan kullanabilirsiniz. Güç düğmesinin pinlerini de anakarttan sökmeniz gerekiyor.

Mesela ben evdeki bilgisayarımdan bir şey almam gerekiyorsa Keenetic modemimin uygulaması üzerinden bilgisayarımı başlatıp telefondan Steam Link ile bağlanıp oradan da Anydesk'i açıp çözüyorum. Elbette daha kolay yöntemler de var

Kardeşine özel profil aç orada ne yapıyorsa yapsın sana da zararı olmaz işte
Hocam sorun hesap değil. Sorun 4 yaşındaki kardeşimin bilgisayar kullanmayı bilmeyerek şımarıklıkla bilgisayarı istemesi ve klavye tuşları ile mouse butonlarına vurarak kendince bir şeyler yapması. Kasayla da oynuyor ve önceki kasamın toz filtresinin mıknatıslarını koparmıştı. Şu anki kasamın toz filtresini de büzüştürmüş. Bilgisayar açılmadığı sürece yaklaşmıyor. Tek çözüm yolu bilgisayarı benden başka kimsenin açamaması oluyor bu durumda.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…