Bilgisayar yavaşlığı HDD'den dolayı mıdır?

cihannk

Kilopat
Daha fazla  
Merhabalar öncelikle. Bilgisayarımın modeli MSI GV62 7RD-1617XTR.

Bilgisayarımın özellikleri;
i5 7300HQ
GTX1050 2GB GDDR5
8GB DDR4 2400MHz
1TB 5400RPM HDD

Böyle bir bilgisayarda PUBG oyununda vs. sürekli düşüş yaşıyorum. Windows yavaş çalışıyor bunun sebebin HDD'ye bağlıyorum. Sizce doğru mu? Eğer doğruysa ne yapabilirim? Başka bir konumda MSI Afterburner'dan PUBG değerlerini atmıştım. Yardımcı olanlar oldu bir süreliğine FPS düşüşü düzeldi ama bilgisayarım hala arada sırada PUBG'de sürekli olarak düşüş yaşıyor. Lütfen yardımcı olun.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhabalar öncelikle. Bilgisayarımın modeli MSI GV62 7RD-1617XTR.

Bilgisayarımın özellikleri;
i5 7300HQ
GTX1050 2GB GDDR5
8GB DDR4 2400MHz
1TB 5400RPM HDD

Böyle bir bilgisayarda PUBG oyununda vs. sürekli düşüş yaşıyorum. Windows yavaş çalışıyor bunun sebebin HDD'ye bağlıyorum. Sizce doğru mu? Eğer doğruysa ne yapabilirim? Başka bir konumda MSI Afterburner'dan PUBG değerlerini atmıştım. Yardımcı olanlar oldu bir süreliğine FPS düşüşü düzeldi ama bilgisayarım hala arada sırada PUBG'de sürekli olarak düşüş yaşıyor. Lütfen yardımcı olun.
HD Tune ile bir benchmark testi yapın ve gönderin, HDD sorunlu veya bozuk olabilir. En yakın zamanda bir adet SSD almanızı öneriyorum.

Bende de Abra A7 var ayni teknik ozelliklere sahip, Bilsayara SSD ve Ram yukseltmesi yaptim (16 GB olacak sekilde) cihaz kaymak gibi oldu akiyor su anda size tavsiyem de bu yonde olucaktir kesinlikle farki hissediceksiniz.

5400 RPM bir diskin yavaş olması normaldir... Eğer bütçeniz var ise SSD almanızı, işletim sistemini ve sürekli oynadığınız oyunlar ve kullandığınız programları SSD'ye kurmanızı öneririm...

Son düzenleme:
HDD kaynaklı olduğu kadar Bellekten kaynaklı FPS düşme sorunu da yaşanıyor.
Tavsiyem 16 GB belleğe yükseltirsen daha iyi olacaktır.
SSD yada En kötü 7200 RPM bir sabit disk iş görecektir.
Sistem bakım yönergelerini uygulayarak diskten alabileceğin en üst düzey verimi alabilirsin.
Temel Sistem Bakım ve Performans Optimizasyonu Yönergesi

RAM'i yükseltirsen ve SSD'ye geçiş yaparsan bilgisayarın epey hızlanır. Uygun fiyata alabileceğin HLV-SSD30ULT SSD model SSD var. Eğer DVD kullanmıyorsan DVD'nin bağlı olduğu SATA portuna HDD'yi bağlayıp hem SSD hem de HDD kullanabilirsin.

RAM'i yükseltirsen ve SSD'ye geçiş yaparsan bilgisayarın epey hızlanır. Uygun fiyata alabileceğin HLV-SSD30ULT SSD model SSD var. Eğer DVD kullanmıyorsan DVD'nin bağlı olduğu SATA portuna HDD'yi bağlayıp hem SSD hem de HDD kullanabilirsin.
laptop kullanıyorum hocam laptopta dvd rom yok SSD monte edilebilirmi ?

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı