Bilgisayar yedeği nasıl alınır?

Daha fazla  
Arkadaşlar sistemimde bayağı gereksiz dosya birikti. Format atmak yerine ayarlardan sıfırlamak istiyorum. Ne olur ne olmaz yedeğini nasıl alabilirim? Ayrıca yedeğini aldıktan sonra nerede ve nasıl kullanacağım? Sizler nasıl yedek alıyorsunuz programsız?

Arkadaşlar sistemimde bayağı gereksiz dosya birikti. Format atmak yerine ayarlardan sıfırlamak istiyorum. Ne olur ne olmaz yedeğini nasıl alabilirim? Ayrıca yedeğini aldıktan sonra nerede ve nasıl kullanacağım? Sizler nasıl yedek alıyorsunuz programsız?
  • Belgeler, Masaüstü ve İndirilenler gibi klasörlerdeki önemli dosyalarınızı harici bir USB veya sabit diske sürükleyip bırakabilirsiniz.
    Şeyler de var, OneDrive gibi sağlayıcılar, biraz inceleyip hepsini oraya atabiliriz aslında. Kişisel bütün bilgileriniz mi gerekiyor, direk bilgisayar mı?
    Kişisel bütün bilgiler gerekiyorsa, USB'ye gereken dosyaları atıp sıfırlayın.

Direk bilgisayar gerekiyorsa, Geri Yükleme Noktası oluşturun hocam, sonra kendi bilgisayarınızı kendiniz temizleyin. Programlar için söz veremiyorum ancak bazı programlar/verileri sonra geri döndürebiliyor. Size bağlı hocam, sağlıcakla kalın.

@Croxdown usta nasıl yapacağım format sırasında geri nasıl yükleyebilirim nasıl alacağım program örnek resim atar mısın?

@Croxdown direk bilgisayar veri kurtarmak için.

@Croxdown sürükleyeceğim.
Hocam, veri silecekseniz bildiğiniz silin. Eğer, sonra geri dönmeniz gerekirse Windows ara kısmına, Geri Yükleme noktası yazdığınız zaman çıkacaktır zaten.

@Croxdown usta hangi programları nasıl yedek almam gerek resimde işaretler misin?

@Croxdown evet.

@Croxdown usta.
Usta, bilgisayarındaki ara kısmına "Geri Yükleme Noktası" yazacaksın. Oluştur'a basacak devam edecek, sonra istediğini yapacaksın. Bu kadar.

Eğer disk klonlarsanız artık dosyaları da klonlayacağı için değişen bir şey olmayacak.

Sistem geri yükleme noktasını da Shadow Copies'in mimarisi sebebiyle başka diske aktaramazsınız.

Bu durumda en iyi seçenek ya TreeSize ile dosyaların yer kaplama durumuna bakmak ya da format atmak.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı