Çözüldü Bilgisayar yeni alınan HDD'yi görmüyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

churlish

Decapat
Daha fazla  
Merhaba, yaklaşık 5 yılı aşkındır SSD ve HDD ile birlikte sistemimi kullanıyordum. Şu ana kadar nadirde olsa HDD bazen görmüyordu devre dışı kalıyordu. Bilgisayarı yeniden başlatınca veya kablolarını çıkar tak yapınca düzeliyordu ama geçen gün tamamen gitti. İnternette yazılan tüm yöntemleri denedim ek olarak HDD takılıyken bilgisayarın açılış sırasında S.M.A.R.T status bad hatası aldım ve tamamen bittiğini sandım.

Bugün yeni HDD aldım ve montajını gerçekleştirdim, bilgisayar açık konumdayken yeni olan HDD'yi taktığımda sistem görüyor yerel birim olarak geliyor fakat bilgisayarı yeniden başlattığımda tekrar aynı hata olan S.M.A.R.T status bad hatasını alıyorum.

SSD ile HDD'nin kablolarını değiştirdim sorun yine aynı. Ne yapmam gerekiyor yardımcı olur musunuz 1 haftadır kafayı yemek üzereyim. BIOS'da S.M.A.R.T kapatma ayarınıda bulamadım yok sanırsam.

Sistem özellikleri;
Intel i7-4790K
ASUS Maximus VII Hero.
8 GB RAM.
ASUS GTX 1080.
HDD: Seagate Barracuda 1TB.

Çözüm
Sorunu saçma bir şekilde çözdüm arkadaşlar, şans olduğunu düşünüyorum ama yine de yazayım.

• İlk olarak BIOS'u default ayarına getirdim.

• Sonrasında sistem bir görüyor bir görmüyordu, kablolardan şüphelendim ve yuvalarındaki tozları güzelce temizledim, ben de 6'ya yakın SATA girişi bulunduğundan hepsini temizleyip tek tek denedim ve en sonunda HDD BIOS'ta görünmeye başladı fakat bilgisayarı açtığımda yine görünmüyordu (tüm söylenenleri uyguladım, biçimlendirip sihirbazla tekrar kurmak dahil)

• Ardından USB ile temiz bir Windows 10 kurulumu gerçekleştirdim, sonrasında sistemi açtığımda hem BIOS'da hem bilgisayarım kısmında göründü.
Merhaba, yaklaşık 5 yılı aşkındır SSD ve HDD ile birlikte sistemimi kullanıyordum. Şu ana kadar nadirde olsa HDD bazen görmüyordu devre dışı kalıyordu. Bilgisayarı yeniden başlatınca veya kablolarını çıkar tak yapınca düzeliyordu ama geçen gün tamamen gitti. İnternette yazılan tüm yöntemleri denedim ek olarak HDD takılıyken bilgisayarın açılış sırasında S.M.A.R.T status bad hatası aldım ve tamamen bittiğini sandım.

Bugün yeni HDD aldım ve montajını gerçekleştirdim, bilgisayar açık konumdayken yeni olan HDD'yi taktığımda sistem görüyor yerel birim olarak geliyor fakat bilgisayarı yeniden başlattığımda tekrar aynı hata olan S.M.A.R.T status bad hatasını alıyorum.

SSD ile HDD'nin kablolarını değiştirdim sorun yine aynı. Ne yapmam gerekiyor yardımcı olur musunuz 1 haftadır kafayı yemek üzereyim. BIOS'da S.M.A.R.T kapatma ayarınıda bulamadım yok sanırsam.

Sistem özellikleri;
Intel i7-4790K
ASUS Maximus VII Hero.
8 GB RAM.
ASUS GTX 1080.
HDD: Seagate Barracuda 1TB.
Pc açıkken neden hdd bağlamaya çalışıyorsunuz kapatıp bağlasaydınız problem yaşama ihtimaliniz düşük olabilirdi hdd fiziksel bir hasar veya darbe gördümü hdd taratmayı deneyin(HD TUNE) problem var ise satıcınız ile iletişime geçin.Denemediyseniz yedek sata kablosu var ise onu değiştirin ve güç kablosunu da.

Öncelikle bizlere tam olarak nasıl bir bilgisayar kullandığını söylemen gerekir masaüstü bilgisayar mı dizüstü bilgisayar mı? bios öyle basit bir işlem menüsü değil yapılan bir yanlış sistemin bütün işleyişini etkiler. Önerim şu; bios menüsünden default setup menüsünü enter tuşu ile aktif edip varsayılan ayarlara döndürmen sistemi eğer düzelmez ise bizlere bios ekran görüntülerini paylaş ki yardımcı olabilelim

Pc açıkken neden hdd bağlamaya çalışıyorsunuz kapatıp bağlasaydınız problem yaşama ihtimaliniz düşük olabilirdi hdd fiziksel bir hasar veya darbe gördümü hdd taratmayı deneyin(HD TUNE) problem var ise satıcınız ile iletişime geçin.Denemediyseniz yedek sata kablosu var ise onu değiştirin ve güç kablosunu da.
hddyi tarattım sadece yeni olanı değil eski olanı dahil tarattım ikisinde de hiç bir sorun çıkmadı, ssd de kullandığım kabloları hdd de kullandım yine aynı sorun oluyor kabloluk durum olduğunu sanmıyorum ssd her iki kabloda da sorunsuz çalışıyor.
Hocam belkide kabloda sıkıntı vardır?
SSD'ye takılı olan kabloyu HDD'ye geçirdim aynı şekilde HDD'de ki kabloyuda SSD'ye geçirdim hala aynı sorun var. SSD her iki kabloda da sorunsuz çalışıyor.
HDD yi biçimlendirmeden görmeyebilir. Bilgisayar yönetiminden disk yönetimine girin. Biçimlendireceksiniz. Başlat>Çalıştır

compmgmt.msc​

HDD'yi ilk taktığımda dediğiniz işlemi yaptım fakat sonuç hala aynı.

Öncelikle bizlere tam olarak nasıl bir bilgisayar kullandığını söylemen gerekir masaüstü bilgisayar mı dizüstü bilgisayar mı? bios öyle basit bir işlem menüsü değil yapılan bir yanlış sistemin bütün işleyişini etkiler. Önerim şu; bios menüsünden default setup menüsünü enter tuşu ile aktif edip varsayılan ayarlara döndürmen sistemi eğer düzelmez ise bizlere bios ekran görüntülerini paylaş ki yardımcı olabilelim
Sistem özellikleri kısmında bilgisayarımın özellikleri yazıyor, masaüstü olduğu bariz ortada diye tahmin ediyorum bunun için masaüstü veya dizüstü diye belirtmeye gerek duymadım gayet anlaşılır bence. Bios'u default yapıcam ayrıca biosun hangi kısmını ekran görüntüsü istiyorsunuz direk anasayfasını mı?

Dostum dizüstü bilgisayar mı masaüstü mü onu belirt bir.

HDD'yi tarattım sadece yeni olanı değil eski olanı dahil tarattım ikisinde de hiçbir sorun çıkmadı, SSD de kullandığım kabloları HDD de kullandım yine aynı sorun oluyor kabloluk durum olduğunu sanmıyorum SSD her iki kabloda da sorunsuz çalışıyor.

SSD'ye takılı olan kabloyu HDD'ye geçirdim aynı şekilde HDD'de ki kabloyuda SSD'ye geçirdim hala aynı sorun var. SSD her iki kabloda da sorunsuz çalışıyor.

HDD'yi ilk taktığımda dediğiniz işlemi yaptım fakat sonuç hala aynı.

Sistem özellikleri kısmında bilgisayarımın özellikleri yazıyor, masaüstü olduğu bariz ortada diye tahmin ediyorum bunun için masaüstü veya dizüstü diye belirtmeye gerek duymadım gayet anlaşılır bence. BIOS'u default yapacağım ayrıca BIOS'un hangi kısmını ekran görüntüsü istiyorsunuz direk anasayfasını mı?

Aynı sistem özelliklere sahip dizüstü bilgisayarlarında olduğunu bilmiyorsun o zaman.

BIOS ekran görüntülerinin bütün bölümlerini istiyorum.

Muhtemelen senin sorunun boot kısmındaki ayar bozukluğundan oluyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Dostum dizüstü bilgisayar mı masaüstü mü onu belirt bir.

Aynı sistem özelliklere sahip dizüstü bilgisayarlarında olduğunu bilmiyorsun o zaman.

BIOS ekran görüntülerinin bütün bölümlerini istiyorum.

Muhtemelen senin sorunun boot kısmındaki ayar bozukluğundan oluyor.
bilmiyordum evet rica etsem bu işlemci ve anakartı kullanan dizüstü paylaşabilir misiniz merak ediyorum nasıl oluyor diye

Dosya Ekleri

• 19903607-0A3A-4AA3-BD93-1660A2063447.jpeg
    19903607-0A3A-4AA3-BD93-1660A2063447.jpeg
    249,9 KB · Görüntüleme: 51
  • AC405C44-553B-497F-80CC-4459D9953AF1.jpeg
    AC405C44-553B-497F-80CC-4459D9953AF1.jpeg
    237,9 KB · Görüntüleme: 47
  • FEB3D68D-CFF2-4008-BCEF-B42067DED313.jpeg
    FEB3D68D-CFF2-4008-BCEF-B42067DED313.jpeg
    240,3 KB · Görüntüleme: 52
bilmiyordum evet rica etsem bu işlemci ve anakartı kullanan dizüstü paylaşabilir misiniz merak ediyorum nasıl oluyor diye
bu üretici notebook un da işlemcini

bu üretici de grafik kartını kullanıyor

istersen detaylı makale ve yazı paylaşayım öğrenebilmen için

bu arada grafikleri incelediğimde boot 2 yi boot 1 ile yer değiştir

secure boot ve fast boot menülerini detaylı göremiyorum , ayrıca normal bios update sürümün güncel mi?

hdd ye sağlıklı enerji gittiğinden emin miyiz? kontrol ettinmi sata enerji soketini

Dosya Ekleri

• 812fvCUDaHL._AC_SL1500_.jpg
    812fvCUDaHL._AC_SL1500_.jpg
    141,5 KB · Görüntüleme: 43
  • 201608311744262572.jpg
    201608311744262572.jpg
    111,8 KB · Görüntüleme: 40
Son düzenleme:
bu üretici notebook un da işlemcini

bu üretici de grafik kartını kullanıyor

istersen detaylı makale ve yazı paylaşayım öğrenebilmen için

bu arada grafikleri incelediğimde boot 2 yi boot 1 ile yer değiştir

secure boot ve fast boot menülerini detaylı göremiyorum , ayrıca normal bios update sürümün güncel mi?

hdd ye sağlıklı enerji gittiğinden emin miyiz? kontrol ettinmi sata enerji soketini
Boot yerini değiştirdim, hiç bios update yapmadım şuanda sitesinden kontrol ettiğimde en son 2015 yılında görünüyor o da beta versiyon olarak belirtilmiş. Soketlerde sorun yok kontrol ettim.

Dosya Ekleri

• 6D7346E6-DE92-429C-9571-AFAB15EF1EFC.jpeg
    6D7346E6-DE92-429C-9571-AFAB15EF1EFC.jpeg
    242,4 KB · Görüntüleme: 37
  • 0E292F0A-643C-4FD8-B1D3-5A014615674E.jpeg
    0E292F0A-643C-4FD8-B1D3-5A014615674E.jpeg
    211,7 KB · Görüntüleme: 47

Technopat Haberler

Geri
Yukarı