Bilgisayar Yeniden Başlatılamıyor

Seco G

Megapat
Daha fazla  
Kendime idareten kullanmak amacıyla bir masaüstü bilgisayar topladım. İlk birkaç gün sorun yoktu ancak bilgisayarı “yeniden başlat” komutuyla resetlemeye çalıştığımda bilgisayar kapanıyor ancak tekrar açılmıyor.

Bu süreçte fanlar vs. çalışmaya devam ediyor. Küçük çaplı bir overclock yapmıştım ama bu sorun olunca BIOS'u optimize ettim ancak sonuç değişmedi. Zaten yeniden başlatabildiğim zamanlarda da overclok vardı. Bu sorunun nedeni ne olabilir?
Özellikler:
  • DDR2 3 GB 667 MHz RAM
  • İntel Core 2 Duo 2.8 GHz işlemci
  • Gigabyte GA-G31M-S2L rev. 1.0 anakart
İşlemciyi 3.36’ya, RAM'leri 800 mhz’e yükseltebiliyorum ve sorunsuz kullanabiliyorum.

Not: Reset düğmesine basınca bilgisayar sorunsuz olarak resetlenebiliyor. Sadece komut olarak tıkladığımda ve yazılım yükleme sonrası resetlemelerde bu sorun var.

Not2: Bilmiyorum alakası var mıdır ama bu sorun olmadan önce eski bir anakartın üzerindeki BİOS pilini takmıştım anakarta.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yazılımsal bir şey galiba Windows tekrar kurun.

Not: 2'dekinin böyle bi sorun çıkaracagını sanmıyorum.
İyi günler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Frankeştayn gibi ordan burdan parça bulup takmışsın kasaya :) Bide voltaj vermişsin tam dirilmiş.
Mümkünse yaptığın tüm Overclock işlemlerini geri çekip o şekilde yeniden başlatmayı dene.

Frankeştayn gibi ordan burdan parça bulup takmışsın kasaya :) Bide voltaj vermişsin tam dirilmiş.
Mümkünse yaptığın tüm Overclock işlemlerini geri çekip o şekilde yeniden başlatmayı dene.

Açıklamada da yazdığım gibi biosu optimize ettim, yani fabrika ayarlarına aldım ama sonuç değişmedi.
Sorunu çözdüm. IDE’yi SATA’ya çeviren ve harddisklere takmış olduğum güç kablosundan kaynaklanıyormuş sorun. Harddiskleri sorunsuz olarak çalıştıyordu ama resete izin vermiyormuş kablo. Çıkartıp deneyince sıkıntısız şekilde yeniden başlatabildim bilgisayarı.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı