Bilgisayara 1 TB SSD eklemek

Ata Gülmez

Hectopat
Merhaba arkadaşlar. Şuan kullandığım bilgisayarda 1 TB harddisk var ve dolmak üzere. 1 TB'lık bir ssd almayı düşünüyorum ama aklımda bazı sorular var. Sırasıyla şöyle;

1) SSD'ye sadece Windows ve bazı oyunları atabilir miyim?
2) Sadece belli oyunları atarsam bağlı olan diğer diskteki verileri de sıkıntısız olarak kullanabilir miyim?

Yani kafamdaki amaç şu 1 TB SSD ekleyerek hem hızlı bir bilgisayar elde etmek hemde toplam kapasiteyi 2 katına çıkarmak.

Yardımcı olanlara şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Biçimlendirmek demek disk içindeki tüm verilerin silinmesi demektir. 1 tb hafızanın çoğu dolduğuna göre önemli bişeylet saklıyorsundur diye düşünüyorum lütfen ona göre hareket et. Sanırım senin dediğin şu içindeki veriler kalacak ve üzerine 1 tb daha ssd ekleyeceksin. Bu durumda ssdye Windows kurabilirmisin açıkcası ben bilmiyorum. Ama sanırım kurmadan kullanacaksın.

Biçimlendirmek demek disk içindeki tüm verilerin silinmesi demektir. 1 tb hafızanın çoğu dolduğuna göre önemli bişeylet saklıyorsundur diye düşünüyorum lütfen ona göre hareket et. Sanırım senin dediğin şu içindeki veriler kalacak ve üzerine 1 tb daha ssd ekleyeceksin. Bu durumda ssdye Windows kurabilirmisin açıkcası ben bilmiyorum. Ama sanırım kurmadan kullanacaksın.
Tamam Windows'u SSD'ye kurmasamda olur. Sistemin veya bazı dosyaların yavaş çalışması beni pek etkilemez. Benim istediğim şey hem hali hazırda dolan depolamayı arttırmak hem de bazı oyun ve programlarımı (Adobe vs.) daha hızlı kullanabilmek. Sadece bunu yapsam da olur.

Ama aklımda bir şey var. Ben bütün dosyaları SSD'ye aktarsam sonra kullanmadığım dosyaları,programları ve oyunları Harddisk'e geri aktarsam olur mu? Bunu yapabilir miyim?

Tamam Windows'u SSD'ye kurmasamda olur. Sistemin veya bazı dosyaların yavaş çalışması beni pek etkilemez. Benim istediğim şey hem hali hazırda dolan depolamayı arttırmak hem de bazı oyun ve programlarımı (Adobe vs.) daha hızlı kullanabilmek. Sadece bunu yapsam da olur.

Ama aklımda bir şey var. Ben bütün dosyaları SSD'ye aktarsam sonra kullanmadığım dosyaları,programları ve oyunları Harddisk'e geri aktarsam olur mu? Bunu yapabilir miyim?
Bence olur. Bir sıkıntı çıkacağını pek düşünmüyorum.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı