Bilgisayara bulaşan virüs nasıl temizlenir?

Milimetric

Centipat
Daha fazla  
Bilgisayarım Lenovo LOQ 15IAX9 RTX 4050 24 GB RAM 512 GB SSD.
15 gün kadar yurt dışındaydım bu süre zarfında laptop bizde kalan yeğenimdeydi. Özellikle tembihledim bir şey yüklememesi için ama anladığım kadarıyla Zoom falan yüklemiş ek olarak da öğretmenleri bir kitap paylaşmış ya da adını söylemiş bizim akıllı da indirmeye çalışmış kitabı. Geçmişten gördüğüm kadarıyla aynı anda birden çok yönlendirme yapılmış ve o esnada virüs bulaşmış bence.

Bilgisayarla arası pek iyi olan biri değilim kısaca şu an Chrome'dan basit bir işlem yaparken bile örneğin YouTube'dan bir şey izlemek birkaç sekme aynı anda açmak bir anda takılıyor donuyor Görev Yöneticisi'ni bile başlatamıyor. Daha sonra başlatıyor Görev Yöneticisi'ni üstünden biraz zaman geçince başlatıyor CPU kullanımı %90-%100 arası olarak görünüyor hemen CPU kullanımı sırasına girdiğim halde bir anda CPU kullanımı %6-%20'lere düşüyor ve tekrar akıcı olmaya başlıyor laptop.

Bu esnada Kaspersky kapanıyor yeniden başlatılıyor oluyor.
Kaspersky üzerinden hızlı tarama yaptım ve bilgisayar temiz çıktı bu konuda ne yapmalıyım?
Ek olarak YouTube mesela 2 saniyede açılıyorsa şu an 4-5 saniye gibi gecikmeli gibi geliyor YouTube'un falan açılması.
Ne tarz bir virüstür korkmalı mıyım?
Görselleri yüklemeye çalışacağım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bilgisayarım Lenovo LOQ 15IAX9 RTX 4050 24 GB RAM 512 GB SSD.
15 gün kadar yurt dışındaydım bu süre zarfında laptop bizde kalan yeğenimdeydi. Özellikle tembihledim bir şey yüklememesi için ama anladığım kadarıyla Zoom falan yüklemiş ek olarak da öğretmenleri bir kitap paylaşmış ya da adını söylemiş bizim akıllı da indirmeye çalışmış kitabı. Geçmişten gördüğüm kadarıyla aynı anda birden çok yönlendirme yapılmış ve o esnada virüs bulaşmış bence.

Bilgisayarla arası pek iyi olan biri değilim kısaca şu an Chrome'dan basit bir işlem yaparken bile örneğin YouTube'dan bir şey izlemek birkaç sekme aynı anda açmak bir anda takılıyor donuyor Görev Yöneticisi'ni bile başlatamıyor. Daha sonra başlatıyor Görev Yöneticisi'ni üstünden biraz zaman geçince başlatıyor CPU kullanımı %90-%100 arası olarak görünüyor hemen CPU kullanımı sırasına girdiğim halde bir anda CPU kullanımı %6-%20'lere düşüyor ve tekrar akıcı olmaya başlıyor laptop.

Bu esnada Kaspersky kapanıyor yeniden başlatılıyor oluyor.
Kaspersky üzerinden hızlı tarama yaptım ve bilgisayar temiz çıktı bu konuda ne yapmalıyım?
Ek olarak YouTube mesela 2 saniyede açılıyorsa şu an 4-5 saniye gibi gecikmeli gibi geliyor YouTube'un falan açılması.
Ne tarz bir virüstür korkmalı mıyım?
Görselleri yüklemeye çalışacağım.

Laptopta virüs belirtisi var CPU düşmesi av tuhaflığı Kaspersky hızlı tarama yetmez virüs gizleniyor olabilir hemen interneti kes Kaspersky ile tam tarama yap Malwarebytes gibi başka programlarla da tara mutlaka.
Temizlenmezse son çare format atmak gerekebilir.

Kaspersky tam taramada virüsü muhtemelen bulur sorun çıkmazsa garanti olması için Bitdefender veya Malwarebytes ile de taratabilirsiniz.

Ek olarak Malwarebytes ile de tarayabilirsiniz.

Teşekkür ederim Kaspersky tam taramadan sonuç alamazsam söylediklerinizi uygulayacağım.

Laptopta virüs belirtisi var CPU düşmesi av tuhaflığı Kaspersky hızlı tarama yetmez virüs gizleniyor olabilir hemen interneti kes Kaspersky ile tam tarama yap Malwarebytes gibi başka programlarla da tara mutlaka.
Wifiyi kapattım şimdi tam taramayı bekliyorum biraz uzun sürecek gibi. Sonrasında söylediğiniz diğer programları da deneyeceğim. Sonuç hakkında bilgi vereceğim teşekkür ederim.

Yaklaşık 5 saat diyor umarım bulur ve sorun çözülür.

Şimdi tamamlandı tam tarama sonucu güvenli çıktı. Wifiyi açıp söylediğiniz diğer programları deneyeceğim yada format atıp temiz bir sayfa mı açsam.
Daha önce hiç format atmadım ama izleyerek yapabileceğim bir şey mi acaba?

Dosya Ekleri

• IMG_6458.jpeg
    IMG_6458.jpeg
    105,7 KB · Görüntüleme: 18
  • IMG_6455.jpeg
    IMG_6455.jpeg
    201,3 KB · Görüntüleme: 12
Son düzenleme:
Teşekkür ederim Kaspersky tam taramadan sonuç alamazsam söylediklerinizi uygulayacağım.

Wi-Fi'yi kapattım şimdi tam taramayı bekliyorum biraz uzun sürecek gibi. Sonrasında söylediğiniz diğer programları da deneyeceğim. Sonuç hakkında bilgi vereceğim teşekkür ederim.

Yaklaşık 5 saat diyor umarım bulur ve sorun çözülür.

Şimdi tamamlandı tam tarama sonucu güvenli çıktı. Wi-Fi'yi açıp söylediğiniz diğer programları deneyeceğim ya da format atıp temiz bir sayfa mı açsam.
Daha önce hiç format atmadım ama izleyerek yapabileceğim bir şey mi acaba?

Tamam virus yok Wi-Fi kullanip dene hizina da bakabilirsin olmazsa format atarsin.

Tamam virus yok Wi-Fi kullanip dene hizina da bakabilirsin olmazsa format atarsin.

Malwarebytes indiremiyorum VPN aracılığıyla mı indirmem gerekiyor. Bir şey çıkmayınca içim biraz rahatladı peki neden bir anda donma CPU'da fazla kullanım falan yapmış onu nasıl anlayabilirim?
Bir sorun olsa Kaspersky'de kesin çıkar mıydı?

Malwarebytes indiremiyorum VPN aracılığıyla mı indirmem gerekiyor. Bir şey çıkmayınca içim biraz rahatladı peki neden bir anda donma CPU'da fazla kullanım falan yapmış onu nasıl anlayabilirim?
Bir sorun olsa Kaspersky'de kesin çıkar mıydı?

Virus cikmamis icin rahatlasin Malwarebytes indiremiyorsan VPN dene donmalar virus dışı seylerden olur suruculer programlar Kaspersky her seyi bulamaz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı