Bilgisayara Bulaşan Virüsler

nutsSincapı

Hectopat
Merhaba arkadaşlar. Bir arkadaşımın bilgisayarı virüsten geçilmiyor. Bu virüslere Chrome'da dahil. Ne yapabilirim ?

Son düzenleme:
İlk olarak arkadaşının kafasını çalıştırması gerekiyor. Virüsler genelde tecrübesizlikten ve dikkatsizlikten bulaşıyor. Yeni nesilde bir okuma eksikliği var. Önüne gelen her şeye Next deme, sabırsızlık vs... Bundan bir kurtulacak.

Sonrasında da Adwcleaner indirecek. Bunu da önüne gelen Gezginler ya da Tamindir gibi sitelerden değil, kaynağından, BleepingComputer'dan indirecek. Bir de 8.1 kullanacak.

Aynen dediğiniz şeylere ben de katılıyorum ama benden büyük olduğu için bu hatalarını suratına vurmak istemedim.

Evet Adwcleaner'ı indirdim ve temizleme yaptım devamında ne yapmalıyım ?

Lisanslı bir AntiVirüs programı almasını öneririm. Program kurarken dikkat etsin. Programların eklentileri tarayıcıların başlangıç sayfalarını değiştiriyor. Program indirirken kaynağından indirmesi daha iyi olur. Biraz daha dikkatli olsun. Belirli sitelerde takılsın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…