Bilgisayara çay döküldükten sonra ekran kartı çalışmıyor

justsaybebeyim

Decapat
Daha fazla  
Arkadaşalar herkese merhaba dün bilgisayarıma masamdan akarak çay damlacıkları geldi. Çay bardağının yarısı masaya ordan akıp masanın altında bulunan kasanın üst deliklerinden girmiş. Dökülür dökülmez bilgisayarı kapattım. Fişlerini çektim. Dün akşamdan beri duruyordu. Şekerli olduğu için bugün bi bilgisayarcıya gidip devre temizleyici almak istedim. Bilgisayarcı abi balata temizleyici kullanıyormuş. Neyse anakarta vs sıktım 2-3 saat onu bekledim. Kuruyunca taktım ama ekran kartımı monitör algılamadı. DP girişi yok dedi, HDMI denedim ona da yok dedi. Eski bi ekran kartı taktım anakarta çalıştı. Hayır yani önceden de arada DP girişi yok diyip algılamıyordu ekran kartını, monitör açıp kapatıyordum vs düzeliyordu. Çay ekran kartına çok da gelmedi. Ha bu arada PC kapatırken mavi ekranda :( bu üzgün işaretiyle birlikte üzgünüz bir şeyler ters gidiyor vs demişti. Ekran kartım RX6600, daha 4 aylık PC ne yapmalıyım sizce?

Son düzenleyen: Moderatör:
Garanti kapsamında bir şey yapılabileceğini sanmıyorum. Bildiğimiz sıvı teması kaynaklı arıza bu. Ekran kartının çıkartılıp mümkün olduğunca bütün parçalarının sökülüp iyice kurutulduğundan emin olunmalı. Bir ihtimal bu şekilde kurtarabilirsiniz.

Arkadaşalar herkese merhaba, dün bilgisayarıma masamdan akarak çay damlacıkları geldi. Çay bardağının yarısı masaya oradan akıp masanın altında bulunan kasanın üst deliklerinden girmiş. Dökülür dökülmez bilgisayarı kapattım. Fişlerini çektim. Dün akşamdan beri duruyordu. Şekerli olduğu için bugün bir bilgisayarcıya gidip devre temizleyici almak istedim. Bilgisayarcı abi balata temizleyici kullanıyormuş. Neyse anakarta vs sıktım 2-3 saat onu bekledim. Kuruyunca taktım ama ekran kartımı monitör algılamadı. DP girişi yok dedi, HDMI denedim ona da yok dedi. Eski bir ekran kartı taktım anakarta çalıştı. Hayır yani önceden de arada DP girişi yok deyip algılamıyordu ekran kartını, monitör açıp kapatıyordum vs düzeliyordu. Çay ekran kartına çok da gelmedi. Ha bu arada PC kapatırken mavi ekranda :( bu üzgün işaretiyle birlikte üzgünüz bir şeyler ters gidiyor vs demişti. Ekran kartım RX6600, daha 4 aylık PC ne yapmalıyım sizce?

Geçmiş olsun öncelikle iyi bir bilgisayarcıya tanıdıgınız güvendiğiniz bir bilgisayarcıya götürün en hızlı şekilde.

Garanti kapsamında bir şey yapılabileceğini sanmıyorum. Bildiğimiz sıvı teması kaynaklı arıza bu. Ekran kartının çıkartılıp mümkün olduğunca bütün parçalarının sökülüp iyice kurutulduğundan emin olunmalı. Bir ihtimal bu şekilde kurtarabilirsiniz.
Garantisi var ekran kartını üstüne bir kaç damla gelmişti ama üstüne geldi. pervanesinin o tarafa değmedi. Güç giriş soketinin içinde çay vardı acaba ordan mı kısa devre yaptı bilmiyorum... Kısa devre yaptığında sadece o nokta mı kısa devre olur yoksa komple falan mı

Garantisi var ekran kartını üstüne birkaç damla gelmişti ama üstüne geldi. Pervanesinin o tarafa değmedi. Güç giriş soketinin içinde çay vardı acaba oradan mı kısa devre yaptı bilmiyorum... Kısa devre yaptığında sadece o nokta mı kısa devre olur yoksa komple falan mı?

Elektronik alet ıslanırsa ya da herhangi bir sıvıyla temaz ederse kesinlikle açılmaz. Önce kuru olduğundan emin olunur. Kuru değilse ıslanınca bir şey olmadıysa bile siz fişini çekersiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı