Bilgisayara dış donanımlardan virüs bulaşır mı?

461988

Hectopat
Hocalarım merhaba. Virüslü bilgisayara bir klavye bağlamıştım ve şimdi o klavyeyi kendi bilgisayarıma bağlayacağım. İçimde küçük bir şüphe var. Klavye, fare, kulaklık, mikrofon vb. cihazlara virüs manuel olarak yerleştirilebilir mi ya da otomatik yerleşebilir mi?

Yerleşebileceği bir alan yok. Depolama vs.

Büyük ihtimalle yerleşmez. He klavyenizin hafızası varsa belki ama o da pahalı klavyelerde oluyor. Kısaca mouse kulaklık gibi çevre birimlerine yerleşmez.

BIOS virüsü diye bir şey var ama klavyeye bulaşmaz.

Virüs, depolama cihazları ve bazı durumlarda BIOS(anakart) harici bir yerde bulunamaz. Depolanacağı bir alan yok.

Merhabalar, bu söylediğiniz söz konusu değildir şüphe etmeden kulanınız. Lakin bu donanımı aldıktan sonra virüs bulaştı ve daha öncesinde böyle bir donanım kullanmıyorsanız o vakit evet diyebilirdim. Zira modifiye edilmiş bir klavyederdim. O noktada sizin yazdıklarınız neticesinde güven içinde kullanabilirsiniz tabi kasanızda herhangi bir virus olmadığı süreçte.

Klavye, fare, kulaklık, mikrofon vb. cihazlara virüs manuel olarak yerleştirilebilir mi ya da otomatik yerleşebilir mi?
Bunlardan virüs bulaşmaz. Dışarıdan virüs genellikle flash belleklerden bulaşır.

Hafızaya sahip bazı elektronikte aletlerde olabilir örnek veriyorum G300s de hafıza var yani virüsün girebileceği bir alana sahip.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…