Bilgisayara dokununca elektrik çarpıyor

hsyn5048

Kilopat
Daha fazla  
Merhabalar herkese efendim. Sorunumu pek çok araştırma sonucu bulamadım ve burada paylaşarak cevap bulmak istedim. Arkadaşlar öncelikle PC'yi açıyorum kulaklıklarımı takıyorum kulaklıktan çok ufak alttan bir cız sesi geliyor. Klavyeme ya da kasaya ve duvara dokununca bu ses gidiyor (klavyenin dışı metal). İşin ilginç kısmı ayağımı duvara koyduğum zaman elim eğer ki klavyenin metal bir kısmına değerse aşırı derecede uyuşukluk oluyor felaket çarpıyor kramp gibi kesiliyor elim. Ayrıca bir şey daha var telefonumu USB'den şarj ediyordum telefonda bildirimlere bakmak için orta tuşuna bastım basınca aynı elektrik çarpmasını yaşadım. Parmaklarım uyuştu daha önceden de oluyordu ama bu kadar fazla değil. İlk aldığım zaman PC veyahut klavyeyi böyle bir sorun yoktu 1 sene farklı bir yerde kullandım PC'mi başka şehirde. Orada da geceleri çarpmaya başlıyordu ama bu duvara dokununca klavyenin çarpması ve sesin kesilmesi kulaklıktaki çok tuhaf bir mevzu. Yardımlarınızı cevaplarınızı bekliyorum saygılar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kasanızda statik elektrik birikmesi oluyor. Topraklamada bir problem olduğu aşikar. Eğer prizinizden emin iseniz kasanızı bir açın, kısa devre yapan bir yer var mı? Yok ise PSU'nuzda topraklama bağlantısında sorun var demektir. Tabi bunların tamamı bağlı olduğu prizin sorunsuz olduğu durumlarda geçerli olacaktır. PSU yenilemeyi deneyebilirsiniz. Bu süreç zarfında ise geçici olsa da etkili çözüm ise şudur, kasanızın dış yüzeyinde metal bir bağlantıya bakır 0,75'lik bakır tel bağlayın. Bu telin diğer ucunu da duvara bir çivi çakarak duvara bağlayın.
Aksi halde bilgisayar bileşenlerini yakmanız an meselesi.

Hocam evindeki toprak hattında sorun var. Hatta toprak hattı olmayabilir. Kontrol kalemin varsa eğer bilgisayar çalışırken klavyene, güç kaynağı bağladığın vidalara ve anakartı bağladığın vidalara değdir ve kontrol et eğer ışık yanıyorsa kaçak var demektir. Bu biriken elektrik bir vakit sonra seni çarpar. Zaman zaman çarpmayabilir fakat bu durumun ciddiyetini değiştirmez. Öncelikle çıplak elle bileşenlere dokunma. Güç kaynağında da sıkıntı olabilir ama düşük ihtimal. Evvela dairendeki toprak hattı kontrol ettir. Statik elektrik öyle uyuşturacak kadar çarpmaz çünkü. Kaçak olduğu aşikar.

hocam çözebildiniz mi sorunu şuan aynı sorunu yaşıyorum ve bir çözüm bulamadım
Hocam güncelleme atayım prizlerinizi kontrol edin içini yani bi elektrikçi eşliğinde tabii ki de. Prizin vidası gevşemiş ben de 1.5 senedir kasadan elektrik alıyordum düzelince valla bi ağlayasım geldi sonra oturdum 10 dakika falan güldüm herhalde bi de korumalı prizi de tavsiye ederim. En başta kontrol ettirin diye bahsettiğim priz hem üçlünüz hem de duvardan çıkan prizleriniz hepsini kontrol ettirin en fazla yüz liranıza kıyarsınız. Bilgisayarınıza kıymanızdan iyidir.

Son düzenleme:
Hocam çözebildiniz mi sorunu şu an aynı sorunu yaşıyorum ve bir çözüm bulamadım.
Hocam güncelleme atayım prizlerinizi kontrol edin içini yani bir elektrikçi eşliğinde tabii ki de. Prizin vidası gevşemiş ben de 1.5 senedir kasadan elektrik alıyordum düzelince vallahi bir ağlayasım geldi sonra oturdum 10 dakika falan güldüm herhalde bir de korumalı prizi de tavsiye ederim. En başta kontrol ettirin diye bahsettiğim priz hem üçlünüz hem de duvardan çıkan prizleriniz hepsini kontrol ettirin en fazla yüz liranıza kıyarsınız. Bilgisayarınıza kıymanızdan iyidir.

Hocam bende de ayni sorun var USB yerine vidalara iki ayagim yere degıyorken degidimde elektieik carpiyor elimi yakiyor ama uclude. Cikartip direk prize takarsam ayaklarim yere degsede elektieik carpmiyor 3 4 tane uclude denedim ayni UCL'u kabloya takarsam elektrik. Carpiyor bunun sebebi nedir bir turlu cozemedim cozebilen var mı aynimi siizn yasadiginizda 3 sene olmus ama.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı