Bilgisayara ek RAM takma

Vangetta

Megapat
Makaleler
1
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba. HyperX Predator 8x2 GB 3200MHz RAM sahibiyim. Render programlarım için biraz daha RAM takviyesi yapmak istiyorum. Ek olarak tek slot 16 GB RAM modülü almayı düşünüyorum. Ama desteklememesinden korkuyorum. İleri de 1 slot daha 16 GB RAM almak istiyorum. Nasıl yapmam lazım? Yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yani şu anda üzerinde hangi marka ve model varsa sadece o RAM'lerin 16 GB versiyonu uyumluluk gösterecek doğru mudur?

Hız ve CL değerlerinin aynı olması gerekmekte mümkün ise markasının da aynı olması sizin için faydalı olacak ve uyum ihtimalini arttıracaktır.

Yani şu anda üzerinde hangi marka ve model varsa sadece o ramlerin 16gb versiyonu uyumluluk göstericek doğrumudur ?
Yakınınızda teknoloji mağazası var ise oraya götürmenizi tavsiye ederim. Profesyonel birinin el atması daha mantıklı olur.
Elinizdekileri satıp 2 adet 16Gb modeli alabilirsiniz.Ancak ben sadece 1 adet 16gb alacağım derseniz 16+8 şeklinde olunca çift kanal çalışır mı bilmiyorum.
16+8 çalışmaz diye biliyorum.

Hız ve CL değerlerinin aynı olması gerekmekte mümkün ise markasının da aynı olması sizin için faydalı olacak ve uyum ihtimalini arttıracaktır.
Çoğu konuda dediğinizi herkes söylüyor. Ama 8 + 16 gb için farklı söylemler gördüm o yüzden emin olamıyorum hocam.

Elinizdekileri satıp 2 adet 16Gb modeli alabilirsiniz.Ancak ben sadece 1 adet 16gb alacağım derseniz 16+8 şeklinde olunca çift kanal çalışır mı bilmiyorum.
Satması kolay olsa keşke hocam yoksa uğraşırdım ama yeni alındı zararına satmış olurum. Diğer 16 gb ları hemen alabilsem olabilirdi :(

Yakınınızda teknoloji mağazası var ise oraya götürmenizi tavsiye ederim. Profesyonel birinin el atması daha mantıklı olur.

16+8 çalışmaz diye biliyorum.

Hepsi kapalı yakınımdakilerin korona dolayısı ile. Çalışmayacaksa 2 adet daha 8 almak durumundayım mecburen teşekkürler.
Aynen, Cl ve MHZ değerleri aynı olduğu sürece sıkıntı yok.

Araştırmaya devam edicem hocam. Teşekkürler.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı