Bilgisayarım için ARGB RAM soğutucusu aldım ama bir türlü takamadım dönüştürücü aldım ama yanlış almışım.
Satın alan adamları izlediğimde ise yanlarında bir kablo oluyor sanırım o kablo önceden orijinal kutu içeriğinde varmış ancak şu an bende yok. Kumandada yok.
Neyse size ekipmanlarımı göstereyim belki yardımcı olabilirsiniz, yoksa iade edeceğim.
Bu arada bilgisayarımın kasasının kendisinde ARGB kartı var ancak uymuyorlar.
Aslında ARGB kontrol kartında 3 pin giriş var ve ürünün kutu içeriğinde ise 3 pine çevirici var ama kartımın 3pin girişinin ağzı dar girmiyor kenarlarını kırsam işe yaramı yoksa elimde kırık bir ARGB kartlamı kalırım?
Şimdi diğer konunda bir arkadaş demiş ki o çoğaltıcı sadece fan için. Aydınlatma takılmıyormuş yani. O halde sana ARGB kontrolcü ve kaç aydınlatmada kullanacaksan o kadarlık çoğaltıcı kablo lazım. Ben ARGB için RGB kablo kullanıyorum. Hem aynı işlevi görüyor hem de diğerine nazaran daha uygun fiyatlı.
Konuya açıklık getirmek için her şeyin fotoğrafını çektim çünkü iade tarihi yaklaşıyor ve elimde patlasın istemiyorum.
Şimdi izlediğim videolarda harici bir 200-300 TL'ye kart alıyorlar onunla yapıyorlar onun dışında PSU'ya takıyorlar ama benim PSU'ya takma aparatım yok ve kumandamda yok.
Şu an şöyle bir düşündümde sanırım 200 300 TL'yi gözden çıkaracağım ya da vazgeçicem sanırım vazgeçicem ama ben konu soru işareti kalmasın diye son mesajımı yazayım.
(Tabii eğer bildiğin farklı bir yöntem varsa işler değişir)
Şimdi diğer konunda bir arkadaş demiş ki o çoğaltıcı sadece fan için. Aydınlatma takılmıyormuş yani. O halde sana ARGB kontrolcü ve kaç aydınlatmada kullanacaksan o kadarlık çoğaltıcı kablo lazım. Ben ARGB için RGB kablo kullanıyorum. Hem aynı işlevi görüyor hem de diğerine nazaran daha uygun fiyatlı.
3 pin ARGB ucu var. Önerdiğim kontrolcüye takılabilir. Gerçi bu soğutucunun kendi kumandası olduğu yazıyor ama o kablo muhtemelen diğer parçalarla senkron çalışsın diyedir.