Bilgisayara flash takınca ateş çıktı

DeWTurk

Kilopat
hp laptop 15-bs1xx marka bilgisayarıma dün ram yükseltmesi yaptım ve SSD taktım. Daha sonra windows kurdum. Her şey sorunsuz çalışıyordu. Bilgisayarı 1 gün kullandım. Biraz önce sol USB portundan flash bellek takınca ateş çıktı ve sonuç aşağıdaki gibi bir kısım yanmış. Bilgisayar hiç açılmıyor. Sizce sorun nedir? Anakarta zarar gelmiş midir?

Dosya Ekleri

• WhatsApp Image 2023-05-02 at 10.36.05.jpeg
    WhatsApp Image 2023-05-02 at 10.36.05.jpeg
    187,7 KB · Görüntüleme: 161
HP laptop 15-BS1xx marka bilgisayarıma dün RAM yükseltmesi yaptım ve SSD taktım. Daha sonra Windows kurdum. Her şey sorunsuz çalışıyordu. Bilgisayarı 1 gün kullandım. Biraz önce sol USB portundan flash bellek takınca ateş çıktı ve sonuç aşağıdaki gibi bir kısım yanmış. Bilgisayar hiç açılmıyor. Sizce sorun nedir? Anakarta zarar gelmiş midir?

Çok garip ve evet anakartına büyük ihtimalle zarar gelmiştir. Fotoğrafta anakart resmen delinmiş o yanmış olan kısmı devre dışı bırakmadan anakartı açamazsın zaten.

Hocam bilgisayarın açılmaması normal, bomba patlamış pcde😃. Anakart üzerindeki bronz renkli soğutma bloğundan hayır gelmez gibi görünüyor. Dolayısıyla işlemci sıcaklıktan dolayı sıkıntı çıkaracaktır. Soğutma bloğunun değişmesi lazım gibi.

Ayrıca anakartta da hasar var büyük ihtimalle. O port kısmı daha kullanılmaz zaten.

Benim tavsiyem servise/bilgisayarcıya götürmeniz. Büyük ihtimalle anakart değişimi şart. İşlemci ve RAM’de sorun olacağını sanmıyorum ama incelenmesi gerekiyor.

Başka parçalarda zarar görmüş olabilir onu ancak teknik bilgisi olan biri öğrenebilir o yüzden bir teknisyene danışmanız en mantıklısı ve nedeni soruna gelecek olursak büyük ihtimalle kısa devre.

Hocam bilgisayarın açılmaması normal, bomba patlamış pcde😃. Anakart üzerindeki bronz renkli soğutma bloğundan hayır gelmez gibi görünüyor. Dolayısıyla işlemci sıcaklıktan dolayı sıkıntı çıkaracaktır. Soğutma bloğunun değişmesi lazım gibi.

Ayrıca anakartta da hasar var büyük ihtimalle. O port kısmı daha kullanılmaz zaten.

Benim tavsiyem servise/bilgisayarcıya götürmeniz. Büyük ihtimalle anakart değişimi şart. İşlemci ve RAM’de sorun olacağını sanmıyorum ama incelenmesi gerekiyor.
O soğutucu blok plastik değil. Bronz değil bakır malzemedir. O soğutucu bloğa hiçbir şey olmaz. Ben anlamadım yani soğutma bloğu ile olayın alakasını.

Neyse konumuza dönelim, bu bilgisayarı teknik bilgin yoksa sakın evde kurcalama. Bir teknisyene götürebilirsin. Bilgisayarcıda olur elektronikçide olur. Profesyonel ortamda bakılması lazım.

Bakırda herhangi bir sorun yok. Cihazda büyük ihtimalle çok büyük bir sorun yok.

O soğutucu blok plastik değil. Bronz değil bakır malzemedir. O soğutucu bloğa hiçbir şey olmaz. Ben anlamadım yani soğutma bloğu ile olayın alakasını.

Neyse konumuza dönelim, bu bilgisayarı teknik bilgin yoksa sakın evde kurcalama. Bir teknisyene götürebilirsin. Bilgisayarcıda olur elektronikçide olur. Profesyonel ortamda bakılması lazım.

Arkadaşın anlaması için bronz dedim, rengi açısından. Soğutma blokları hassas parçalar. İr çizik olduğunda bile soğutma fonksiyonunu yitirebiliyorlar. Hemen yanında USB port patlamışken bloğun hasar alması muhtemel. Benzer bir durum başıma geldiğinden biliyorum.

Arkadaşın anlaması için bronz dedim, rengi açısından. Soğutma blokları hassas parçalar. İr çizik olduğunda bile soğutma fonksiyonunu yitirebiliyorlar. Hemen yanında USB port patlamışken bloğun hasar alması muhtemel. Benzer bir durum başıma geldiğinden biliyorum.
İmkanı yok hocam. Yangından aldığım lenovo cihazımı temizledim, 2 mosfet yanmıştı tamirini yaptım. Plastik kasasını tekrar satın aldım ve halen aktif kullanıyorum. Sıcaklık değerleri de hiç yüksek değil. O Bakırı kırmadığın sürece çok bir sorun olmayacaktır.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı