Bilgisayara format atılmasına rağmen virüs bulaştı

iADEMIR

Decapat
Daha fazla  
Merhaba, dün benim bilgisayarıma birden fazla virüs(trojan) bulaştı. Bu virüsleri zaten Windows'un kendisini hızlı tarama yapınca bulamadı çevrimdışı veya disk taraması yapınca bu sefer de trojan olduğu ortaya çıktı. Bende bilgisayarıma bu sabah format attım ve de bilgisayarıma yüklediğim programları da zaten görsel olarak yükledim bakabilirsiniz. Bilgisayarıma W11 format attım ve de attıktan sonra Opera'yı indirip setupları indirmeye başladım. Hangi Setup'u da indirdiysem onları + olarka işaretledim. Zaten bütün setupları da daha kurmadım. Windows'un kendisi de tehdit buldu dedi ve de ben de Kaspersky indirdim. Ancak Kaspersky'da bilgisayarda virüs bulamadı. Dün de bilgisayarımda W11'de tarattığımda bulunan trojanların ekran görüntüsünü de ekledim. W11 format USP'sinde bir şey olabilir mi diye sorabilirsiniz bundan öncesinde de bunu kurmuştum hiçbir şey olmadı ayrıyeten de format atarken bütün disklerin içindekileri silip öyle diske kurdum yeni seçeneğiyle beraber. Technopatında sosyalde konularına baktığımda virüs program önerisi çoğu kişide bunu öneriyordu. Kaspersky'dan bunların içinde virüs var mı diye okuttum çıkmadı diskleride okuttum(USP'leri yani). Yardımcı olursanız sevinirim ne yapabilirim?

Dosya Ekleri

• resim_2023-06-15_144152265.png
    181,8 KB · Görüntüleme: 75
  • Screenshot_2.png
    42,8 KB · Görüntüleme: 63
  • Screenshot_3.png
    6,6 KB · Görüntüleme: 58
  • Screenshot_4.png
    11,8 KB · Görüntüleme: 44
  • Screenshot_5.png
    23,7 KB · Görüntüleme: 50
  • Screenshot_6.png
    33,1 KB · Görüntüleme: 55
  • Screenshot_7.png
    36,4 KB · Görüntüleme: 54
2 adet diskiniz gözüküyor. Format esnasında tüm diskleri silip baştan oluşturdunuz mu? Silmediğiniz bir disk ya da bölümde virüs kalmış olabilir. Ya da format imajınızda bile virüs olabilir.

Muhtemelen yükleme için kullandığınız bellekte virüs vardır ve kurulumdan sonra execute ediyordur. Başka türlü zor. Hoş şu zamanlarda farelerin bile içinde çip ve yazılım olduğu için içine virüs yerleştirilebiliyor ama böyle bir şeyin size denk geleceğini sanmıyorum. Size yine format yolu görünüyor gibi ama tamamen farklı bir flash belleğe farklı bir bilgisayarda yükleme aracını kurup disklerin hepsini biçimlendirip öyle kurulum yapmanız gerekiyor.

D diskiniz vs var mı?

2 adet diskiniz gözüküyor. Format esnasında tüm diskleri silip baştan oluşturdunuz mu? Silmediğiniz bir disk ya da bölümde virüs kalmış olabilir. Ya da format imajınızda bile virüs olabilir.
Hepsini sildiğime eminimi zaten 3 tane totalde sürücüm var hepsinin üstüne gelip sil dedim ancak bir şey değişmedi isterseniz tekrardan format atabilirim video ile beraber zaten bilgisayarda pek fazla bir uygulama yok.

Bazı virüsler işletim sistemi düzeyinin de daha altına kendini yazabiliyorlar. Örneğin; BIOS vs. gibi. Lâkin siz yine de tekrar format atmayı deneyiniz ve disk ekranında "sil" ibaresi ile silebileceğiniz her şeyi siliniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…