Bilgisayara format atılmıyor

eren3443

Yoctopat
Daha fazla  
Merhaba herkese bugün PC'ye format atacaktim. İlk basta PC HDD takili iken acilmiyordu onu SATA portunu degistirerek duzelttim. Ancak bir sorun daha cikti. Format ekranina geldim diski sectim ileriye bastigimda kur yeni sistem bölümü olusturnayi basaramadi hatasi aldim. Bunu duzeltmek icin YouTube'dan video izledim. Orada CMD'ye bir seyler yaziyordu. Ben yazdigimda gç aygit hatasi nedeni ile istek yurutulemedi. Kayit defterini kontrol edin yazdi. Ne yapacigimi bilmiyorum. Yardim edin.

Birçok yolu mevcut hocam fakat, CMD'yi yönetici çalıştırıp chkdsk E: / f / r / x yazılı kodu deneyin, sürücü isimlendirmesini de değiştirebilirsiniz. Benzer bir durum başıma geldi sürücü harfi değiştirerek sorunu çözmüştüm.

Merhaba herkese bugün PC'ye format atacaktim. İlk basta PC HDD takili iken acilmiyordu onu SATA portunu degistirerek duzelttim. Ancak bir sorun daha cikti. Format ekranina geldim diski sectim ileriye bastigimda kur yeni sistem bölümü olusturnayi basaramadi hatasi aldim. Bunu duzeltmek icin YouTube'dan video izledim. Orada CMD'ye bir seyler yaziyordu. Ben yazdigimda gç aygit hatasi nedeni ile istek yurutulemedi. Kayit defterini kontrol edin yazdi. Ne yapacigimi bilmiyorum. Yardim edin.

CMD'yi yönetici olarak çalıştırın ardından aşağıda ki komutları girin;

Diskpart

List disk

Select disk 0 ( 0 saayısı örnek olarak yazdım sizde farklı çıkabilir ekranda gözükür eğer 2 olarak gözükürse select disk 2 olarak yazabilirsin )

Clean —–> diski temizliyoruz

Create Partition primary —-> esas alanımızı oluşturmuş oluyoruz…

Select Partition 1 —–> bölümümüzü seçmiş oluyoruz…

Active —–> diskimizi aktifleştirmiş oluyoruz…

Format FS = NTFS —-> diski formatlıyoruz…

Assign —-> bu atama ile disk OS tarafından tanınmış oluyor….

Diskpart —-> uygulamayı çalıştırır…

List disk —–> diskleri listeler…

Select disk 0 —–> listelenen disklerden biri seçilir…

Bölüm oluşturmak için ise;

Create Partition primary size = 10000 ( örnek yazıldı )

Burada primary yerine extended ifadesini de kullanabilirdik genişletilmiş bölüm oluşturmak için burada varsayılan boyut ölçüsü MG dır. Eğer bir alan belirlemez isek bölüm diskin tamamını kaplayacaktır. Eğer RAID yapısını yapımıza dahil etmek istiyorsak yukarıdaki komutun sonuna RAID 5 ALIGN = 64 ifadesini ekleyebiliriz…

Assign letter = D ( örnek yazıldı )
Exit

Bu adımları deneyin. Muhtemelen sorun çözülecektir.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı