Bilgisayara Format Atmak Tam Olarak Ne İşe Yarıyor?

Format attırma direkt sıfırla ve aç daha mantıklı.

Formatta tüm sistem dosyaları dahil tüm dosyalar silinir ve tekrar kurulur ama sıfırlamada sadece kişisel dosyalar ve ayarlar silinir sistem dosyalarında bir sorun olduğu zaman format gerekir.

Bilgisayarımız yavaşlayınca evin yakınındaki bilgisayarcılara (!) Götürüyoruz ve direk format diyorlar. Ve bilgisayar düzeliyor. Peki bu format tam olarak ne oluyor? Bilgisayardaki her şeyi silmekten başka ne işe yarıyor? Bilgisayarlara bir zararı var mıdır?

Her şeyi ve işletim sistemini silip tekrar kurduğu için biraz hızlandırıyor.

Peki kendim dizüstü bilgisayarıma nasıl format atabilirim?

Windows 10'u İndirin buradan

1609257649861.png

Vallahi bilgisayarı son kez temiz kurup kullanmak istiyordum. İndirdiğim bir şey yok. Steam üzerinden oyun oynadığım için.

Son kez olmayabilir bazı durumlarda format atmanız gerekebili.

Merhaba ben benim internet bağlantımda sıkıntısı yaşıyorum 2 aydır ve her türlü donanımı kontrol ettim bu süre zarfında yani donanımsal bir sorun olduğunu sanmıyorum. Ve Wi-Fi'mde de sıkıntı yok çünkü telefonumda ya da diğer cihazlarda çalışıyor birçok şey denedim ama kafayı yemek üzereyim acaba format atarsam sorun her ne ise her şeyi silip yüklemenin yardımı olur mu?

Ekran Kartında CW (Coil Whine) sorunu oluşsa format ile çözülür bile derler.
Lehimleri eriyen GPU'mun düzelmesi için format atmışlardı. :(

Edit: Konunun tarihine bakmamıştım. :D

Youtube da bilgisayar hızlandırma vb videoları izleyerek çoğu şeyi yaptım ve pişman oldum kasmadan oynadığım oyunları artık oynayamıyorum format atsam düzelir mi o yaptığım işlemler ve ayarlar düzelir mi ? Lütfen yardımcı olun .

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı