Bilgisayara format attırmak için 1.500 TL verilir mi?

Bilgisayarı çok iyi kullanıyorum ama hiç format atmadım.
Format atamayan ve bilgisayara işletim sistemi kuramayan birisi kendisi için 'bilgisayarı çok iyi kullanıyorum' diyemez.

Bu konuda bir ton belge ve iki ton video var. En azından.

Ayrıca Android telefonlara nasıl format attıldığını da çok merak ediyorum.

Bilgisayarı çok iyi kullanıyorum ama hiç format atmadım. Windows 11'li 2 tane bilgisayara format atmak istiyorum, Windows 11 key de var. Bir arkadaşıma tanıdığın var mı diye sordum internetten bir yer bulmuş 2 bilgisayara yanlış anlamadıysam 1.500 TL demişler format için. Acaba biraz araştırıp risk alıp kendim yapsam cihaza en kötü ne olabilir yanlış bir şey yaparsam veya eksik kurarsam? Öğrenmek kolay mıdır format ve BIOS güncelleme işini?

Android telefonlara mesela format atmayı biliyorum ama bilgisayarda bilmememin sebebi daha önce hiç atmadım. 128 GB'lik boş bir USB de mevcut. Bir de format atınca BIOS güncelleme olacak, ben BIOS da güncellemedim hiç. Bilgisayarı çok iyi kullanırım ama bu işlerle işim olmadı ve 1.500 TL vermek istemedim.

Çok fazla para istemiş. Kendin de yapabilirsin. YouTube'dan nasıl yapılacağına bakıp kendin yapmanını öneririm. Çok zor bir şey değil.

Anladım arkadaşlar teşekkür ederim. Evet bazı videolar ben de gördüm yukarıdaki gibi sadece size danışmak istedim en kötü ne olur yanlış bir şey yaparsam diye. Mesela BIOS güncellerken elektrik gitmesi gibi şeyler falan.

Doğrudur bilgisayarı çok iyi kullanıyorum deyip format bilmemek komik ama benim bunu dememdeki şey yani Windows 11'i çok iyi biliyorum bütün ayarları vs sadece bu yani. Android cihazlarda format işte bu ses açma-kapama ve güç tuşu oradan ayarlara girip Wipe data/factory reset kısmından atıyorum.

Bu arada sıfırlamak istemiyorum direkt USB ile daha iyi diyorlar, en temizi böyleymiş galiba.

Bilgisayarı çok iyi kullanıyorum ama hiç format atmadım. Windows 11'li 2 tane bilgisayara format atmak istiyorum, Windows 11 Key de var. Bir arkadaşıma tanıdığın var mı diye sordum internetten bir yer bulmuş 2 bilgisayara yanlış anlamadıysam 1.500 TL demişler format için. Acaba biraz araştırıp risk alıp kendim yapsam cihaza en kötü ne olabilir yanlış bir şey yaparsam veya eksik kurarsam? Öğrenmek kolay mıdır format ve BIOS güncelleme işini?

Android telefonlara mesela format atmayı biliyorum ama bilgisayarda bilmememin sebebi daha önce hiç atmadım. 128GB'lik boş bir USB de mevcut. Bir de format atınca BIOS güncelleme olacak, ben BIOS da güncellemedim hiç. Bilgisayarı çok iyi kullanırım ama bu işlerle işim olmadı ve 1.500 TL vermek istemedim.
1500 TL mi ? Şaka gibi. Çok basit hocam kendiniz yaparsınız korkmayın.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı