Bilgisayara güç gelmeme sorunu

Tolgahan.SyL

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar, benim tek sorum olacak. Sistemimi 1 yıl önce toplamıştım, 2 ay önce monitörü yandı yeni monitör almaya niyetlendim derken bu sefer de kasaya elektriğin gitmediğini fark ettim. İnternetten bayağı bir araştırma yaptıktan sonra kendimce sorunun güç kaynağı girişinde olabileceğini düşündüm. PSU kablolarını eski kasaya takıp denedim hiçbir sorun olmadığını gördüm tekrar güç kaynağına takınca arada 3-5 dakikalık elektrik geliyor kasayı yerinden oynatmazsam ya da ayak çarpması olsun el değmesi hafif sallantıda geri gidiyor. Kasa odamın ortasında duruyor güç kaynağına bağlı olan kabloları tek tek takıp denedim acaba sorun onlarda mı diye onlarda olmadığını fark ettim. Bu sefer güç kaynağını söküp eski kasama takıp denemeye çalıştım, anakarta bağlı olan kabloyu çıkaramadım ben de fazla zorlamadım durduk yere anakartı da bozmak istemediğim için. Garantisi duruyordur. Acaba güç kaynağı girişinde mi arıza var yoksa benim güç kaynağı ölmüş mü? Güç kaynağı 750w garantisi hala devam ediyor. Ve götürsem garantiye mi yollarlar yoksa arıza tespiti yapıp değişim yaparlar mı? Bir de bu yüzden pek götürmek istemiyorum geçen sene harddiski garantiye verdim 25 gün sonra alabildim. :)

11824010_729932477132569_589960943_n.jpg
11845954_729932560465894_506155660_n.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Düğme I konumundayken açmayı deniyorsun değil mi?

Bir yerden kısa devre yapıyor gibime geldi. Kuzenimin de başına gelmişti. Büyük ihtimal kablolardan, değilse anakart kasa arasında lehim falan değiyordur.

Arkadaşlar dediğim gibi kasaya hiç güç gelmiyordu 1 pozisyonun da açıyordum tabiki resim çektiğim zaman fişi çekmiştim 0'a getirdim sorun olmasın diye. Arada geliyordu 1-2 dakka sonra gidiyordu. Yeni ekran aldım Asus VN247h modelini kasayı vatana bıraktım vatandaki abi anlamadı gibi geldi bana hatayı linux kullanıp tespit edeceğim demişti bende eski kasamın hard diskini aldım kasa gelene kadar onunla idare edeyim diye ama hard disk bozuk galiba. win 8 lisanslı vardı ama usb yazdırmıştım microsoft' un öğrenciler için olanın dan kurmadı kurulum da hata verdi evde windows 7 cd si buldum onu denedim yine aynı hata. Hatayı google yazdığım da bilgisayarı aç cmd gir o kodu yaz çalıştır vs demişler benim hard diskte hiç program yok açamıyorum yani. Şuan xp atmayı deniyorum oda olmuyor galiba. Hard disk vefat etmiş. Sağolun yanıtlarınız için. Vatan dan haber bekleyeceğim. :)

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı