Bilgisayarı kapattım. Sonra güç kaynagının kablosunu çektim. Kasayı açtım, ekran kartını çıkarttım. Sonra tekrar taktım kasayı, kapattım. Güç kaynagının kablosunu tekrar taktım. Sonrasında güç tuşuna bastım, bilgisayar cevap vermedi. 3-4 defa yaptım yine cevap yok. Ne yapacagım ?
Kasanın Power düğmesinden çıkan ve Anakartın Power soketine giren iki kablo yerinden çıkmış olabilir. Öncelikle PSU nun sağlam olup olmadığını test etmelisiniz.
PSU nun ucundaki sokette Yeşil ve herhangi bir siyah ucunu ataç veya bir kablo ile kısa devre edip PSU çalışıyormu kontrol edin. (Bunu dikkatli yapın doğru kabloları kısa devre edin) PSU çalışırsa sorun anakart tarafında.
Bu sefer anakart üzerindeki bu pinlere giren kabloları kontrol edin. "+PW- " yazan uçlara giren soket yerinden çıkmış olabilir.
Burada da sorun yok ise "+PW- " giren soketleri sökün ve metal bir parçayla (Kontrol kalemi ucu olabilir) dikkatlice kısa devre yapın. Düzelmez ise Anakartta sorun var demektir.
Bu işlemi tersinede yapabilirsin, önce anakart üzerindeki kablo kontrolü ve "+PW- " kısa devre, sonrasında PSU Soketinden test şeklinde.
@1234Arda1234 Her şey olabilir. PSU'ya elektrik taşıyan kablo bile bozuk olabilir. Çok ayrıntısız bilgi veriyorsunuz. Deneyerek çözersiniz bu sorunları. Arkadaşın dediği gibi PSU'yu test edin. Ardından anakarttaki entegrelere bakın. Varsa çoklumetre ile voltaj ölçümünü seçip tüm entegreleri tek tek deneyin.
Bazenleri 24 pin bağlantısı tam oturmamış oluyor veya hafif bir temassızlıktan dolayı elektriği veremiyebiliyor onu kontrol edermisiniz ve yukarıdaki arkadaşların dediklerini yap . Ekran kartının statik elektriğini al öyle dene .