Bilgisayara hard disk takmak istiyorum eskiden içinde dosyalar bulunan bilgisayarda HDD yazan bir kutu buldum içine koydum ama etrafta herhangi bir kablo görmüyorum. Kendim yapamayacağım bir şey degildir herhalde ama fotoğrafları bırakıyorum. Hard diski ters bile takmış olabilirim yardımcı olursunuz umarim.
Bilgisayara hard disk takmak istiyorum eskiden içinde dosyalar bulunan bilgisayarda HDD yazan bir kutu buldum içine koydum ama etrafta herhangi bir kablo görmüyorum. Kendim yapamayacağım bir şey degildir herhalde ama fotoğrafları bırakıyorum. Hard diski ters bile takmış olabilirim yardımcı olursunuz umarim.
Hard diskine bağlayacağın 2 adet kablo var. SATA güç(Power) ve SATA veri (data) kabloları. SATA güç kablosunu güç kaynağındaki kablolara bakarak bulabilirsin. SATA veri kablosu da anakarttan çıkar fakat çıkmamışsa internetten alabilirsin.
İşaretlediğim yerde sarı kırmızı siyah olna kabloların içinde geniş olan soket için bir kablo bulacaksınız onu takın.
Ama diğer işaretli kablo topluluğu SATA datamı yoksa fan kablosumu anlaşılmıyor.
O kabloların içinde dar olan sokete uygun kablo var mı kontrol edin.