Bilgisayara HDD takarken nelere dikkat edilmeli?

Keenact

Kilopat
Daha fazla  
Arkadaşlar sorun şu hayatımda ilk defa bilgisayar topladım şu an sistemim sorunsuz bir biçimde çalışıyor fakat oyunlar için ekstradan 2TB'lık bir HDD aldım. Sistemim (işletim sistemim) 480 GB'lık M.2 SSD'ye kurulu. HDD siparişi elime ulaştığında bilgisayara direkt bağladıktan sonra bir ayar yapmam lazım mı? Ya da dikkat etmem gereken şeyler neler? Yardımcı olursanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hiç bir ayar yapmana gerek yok. HDD'yi yuvasına montele, kabloları tak ve çalıştır. Dikkat etmen gereken hususlar tabikide var. HDD'ler ne kadar sağlam gibi dursalarda hassas olabiliyorlar. O yüzden montelerken veya takarken nazik davranmaya özen göster. Aksi takdirde bad sector gibi durumlar oluşabilir. Bilgisayarın çalışır durumdayken monteleme yapma. Herhangi bir durumda vidaların bir tanesi karta düşerse şase yapabilir. Gerekli bir driver yüklemene gerek yok. Dediğim gibi tak ve çalıştır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…