Bilgisayara hem M.2 SSD hem SATA SSD hem de hard disk takılır mı?

Emrullah00

Centipat
Daha fazla  
Benim bilgisayarımda SATA SSD takılı gittim M.2 SSD aldım taktım şimdi hard disk taksam sorun olur mu?

Benim bilgisayarımda SATA SSD takılı gittim M.2 SSD aldım taktım şimdi hard disk taksam sorun olur mu?

Eğer yeteri kadar SATA kablon var ve yeri var ise evet hem M.2 SSD hem SSD hem de HDD takabilirsin bir sıkıntı olmaz.

Eğer sata girişi mevcutsa herhangi bir sorun olmaz. Ben de aktif olarak hem m2 hem sata ssd hem de hdd kullanıyorum.

Benim b550 anakartta hepsinden var ancak M.2 taktığımda SATA0 kullanamıyorum. Hangi porta ne taktığında ne kullanamayacağın anakart kitapçığında yazar. Mesela yeni X870 anakartımda 4. M.2 taktığımda USB4 kullanamıyorum.

Sizin dediğiniz CPU'ya bağlı olmayan portlar için geçerli. İşlemcinin hemen altında yer alan M.2 soketini işlemci kontrol eder. Diğer M.2 soketleri yonga seti tarafından kontrol edilir. Onlar çoğu anakartta M.2 ve SATA veriyollarını paylaşımlı kullanır. Bu nedenle SATA devre dışı kalması durumları oluşabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…