Bilgisayara iki farklı RAM takmak

BeratCanA

Kilopat
Daha fazla  
Dostlar elimde 4 GB 1600MHz DDR3 RAM var. Ben bir tane daha 4 GB 1600MHz DDR3 takmak istiyorum. Ama farklı bir marka alacağım. Arkadaşım benim gibi eski RAM'ine yeni RAM alarak takviye yaptı. Ve sorunsuz çalıştı. Sizce ilerleyen zamanlarda bir sorun çıkarır mı? Böyle 2 farklı RAM takmak sağlıklı mı?

Not: Görev yöneticisinde şu anki RAM'im 1600MHz olarak gözüküyor. CPU-Z'de ise CL11 olarak gözüküyor. Alacağım RAM şu: Kingston HyperX Fury Black 4GB 1600MHz. İkisi de 1600MHz'de mi çalışacak. Bir sorun çıkacak mıdır?

Son düzenleyen: Moderatör:
Dostlar elimde 4 GB 1600MHz DDR3 RAM var. Ben bir tane daha 4 GB 1600MHz DDR3 takmak istiyorum. Ama farklı bir marka alacağım. Arkadaşım benim gibi eski RAM'ine yeni RAM alarak takviye yaptı. Ve sorunsuz çalıştı. Sizce ilerleyen zamanlarda bir sorun çıkarır mı? Böyle 2 farklı RAM takmak sağlıklı mı?

Not: Görev yöneticisinde şu anki RAM'im 1600MHz olarak gözüküyor. CPU-Z'de ise CL11 olarak gözüküyor. Alacağım RAM şu: Kingston HyperX Fury Black 4GB 1600MHz. İkisi de 1600MHz'de mi çalışacak. Bir sorun çıkacak mıdır?

Sorun çıkmaz gibi, ama aldığınız bence RAM'lerin aynı marka model olması önemli.

[HyperX PnP bellek, çoğu DDR3 sistemde, üreticinin sistem BIOS'u tarafından izin verilen hıza kadar çalışacaktır. PnP, sistem belleği hızını, üreticinin BIOS'u tarafından izin verilenden daha yükseğe arttıramaz. ]
Açıklamada böyle bir ifade yer alıyor. Sıkıntı olacağını ben de zannetmem şahsen. Ama RAM belleklerin aynı olması sorun çıkmasını önler.

İki belleğinde uyumlu çalışması aynı değerlere bağlı olduğu gibi ürünün kalitesine de bağlı. Uyumsuz çalışma ihtimali var, bence riske etmeyip aynı marka/model bulmaya çalışın.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı