Bilgisayara internet gelmiyor

RezKai

Hectopat
Daha fazla  
Bugün sorunsuz çalışıyordu akşam açınca Ethernet'in ışığı yanmıyordu ancak modemde ki yanıyordu birkaç yol denedim ancak gene olmadı denediğim yollar:
-BIOS'u güncelledim.
-Aygıt Yöneticisi'nden güncellemeyi denedim.
-Aygıt Yöneticisi'nden family Controlleri kaldırdım donanım değişikliklerini tara yaptım geri gelmedi.

1739318224395.png

-Gigabyte anakart olduğu için sürücülerden (lan) en yeni olanı indirdim ancak nedense açılmadı (fotoğrafta ki kısımdan sonra setup gelmedi, gelmiyor.)
-2 tane Ethernet kablom var ikisini de denedim çalışıyorlar modemde ışıkları yanıyor ancak kasada Ethernet girişinde yanmıyorlar.
-Bilgisayarı sıfırladım.
-Alakasız ama kasayı açıp içindeki tozları da temizledim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kablosuzda internet var mı? Deneyiniz. Eğer kablosuzda internet yoksa sorun muhtemelen hatta (modemde). Belki faturayı ödememişsinizdir.
Eğer emanet bir PC alma şansınız varsa onunla da deneyin. Zira bilgisayarda yapılması gereken birçok şeyi yapmışsınız. Eğer o bilgisayarda da olmazsa yine hatta olduğunu sorunun anlarız. Yok eğer o PC çalışırsa bilgisayarında bir sorun var demektir. Virüsten olabilir. Driver güncellemesinde sıkıntı çıkmış olabilir. Donanımsal bir sıkıntı olabilir. Denemek lazım.

Kablosuzda internet var mı? Deneyiniz. Eğer kablosuzda internet yoksa sorun muhtemelen hatta (modemde). Belki faturayı ödememişsinizdir.
Eğer emanet bir PC alma şansınız varsa onunla da deneyin. Zira bilgisayarda yapılması gereken birçok şeyi yapmışsınız. Eğer o bilgisayarda da olmazsa yine hatta olduğunu sorunun anlarız. Yok eğer o PC çalışırsa bilgisayarında bir sorun var demektir. Virüsten olabilir. Driver güncellemesinde sıkıntı çıkmış olabilir. Donanımsal bir sıkıntı olabilir. Denemek lazım.

İnternet yeni modemde yeni modemde olacağını sanmıyorum ya fibere geçtik ve geçeli 1 hafta oldu o zamandan beri sorun yok. Deneyebileceğim bir bilgisayarda yanımda yok.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı