Bilgisayara kahve dökülmesi sonrası çok kasıyor

Daha önce buraya konu açmıştım. Laptopuma kahve dökülmüş ve ekran gitmişti. Çoğu kişi bilgisayarı açtığım için kısa devre olduğunu söyleyip geçmiş olsun demişti ki servis de aynısını belirterek anakart değişimi için sıfırı 19k olan bilgisayara 22K para istemişti.
Tanıdığımız yerel bir bilgisayarcıya verdim. Bilgisayarı değişim vs. olmadan halletti. Ama bilgisayar çok kasıyor dedi onu çözememiş. Şimdi aldım bilgisayarı açtım ama sanki arka planda 30 tane Chrome sekmesi açık gibi kasıyor bilgisayar. Bunu nasıl çözerim acaba? Scroll geç geliyor, tuşlara geç basıyor vs.

Edit: Sonradan fark ettim 10 dakika prizde kullanmama rağmen hala şarjı %0 görünüyor. Şarj olmamasının nedeni ne olabilir? Tekrar bir göstermeli miyim?

Olayı şeye benzettim ben biraz Kenan Işığın hala daha makineye bağlı yaşaması gibi, nefes alıp veriyor ama tepki yok. İşin özüne gelecek olursak değişim olmadan halletti demişsiniz ama nereden biliyorsunuz parçaları değiştirip değiştirmediğini?

Olayı şeye benzettim ben biraz Kenan Işığın hala daha makineye bağlı yaşaması gibi, nefes alıp veriyor ama tepki yok. İşin özüne gelecek olursak değişim olmadan halletti demişsiniz ama nereden biliyorsunuz parçaları değiştirip değiştirmediğini?
Tanıdığımız, güvendiğimiz biri yıllardır ne zaman bir sorun olsa halleder, herhangi bir ücret bile söylemez. Yani çoktandır tanıyoruz bilgisayarcı olmasından bağımsız olarak.
Soruna gelirsek kasması normal değil. Gidip A101'de satılan laptobu alsanız bu kadar kasma durumu olmaz. Anormal bir şeyler olduğu belli yani.
Şarj kısmının sorununu da hiç anlamadım. Şarja takılı yazıyor ama şarj almıyor.

Tanıdığımız, güvendiğimiz biri yıllardır ne zaman bir sorun olsa halleder, herhangi bir ücret bile söylemez. Yani çoktandır tanıyoruz bilgisayarcı olmasından bağımsız olarak.
Soruna gelirsek kasması normal değil. Gidip A101'de satılan laptobu alsanız bu kadar kasma durumu olmaz. Anormal bir şeyler olduğu belli yani.
Şarj kısmının sorununu da hiç anlamadım. Şarja takılı yazıyor ama şarj almıyor.
Cihaza sıvı teması olmuş, yetmemiş cihazı çalıştırmışsınız ve neden kasıyor diye soruyorsunuz. Bir garipsiniz ne olmasını bekliyordunuz ki? Ultra ayarlarda oyun açmasını falan mı bekliyordunuz? Kendi servisi bile cihazın tamirine cihazdan fazla para vermiş, cihazı verdiğiniz tamirciye teşekkür edin en azından bilgisayarı açabilmiş.

Cihaza sıvı teması olmuş, yetmemiş cihazı çalıştırmışsınız ve neden kasıyor diye soruyorsunuz. Bir garipsiniz ne olmasını bekliyordunuz ki? Ultra ayarlarda oyun açmasını falan mı bekliyordunuz? Kendi servisi bile cihazın tamirine cihazdan fazla para vermiş, cihazı verdiğiniz tamirciye teşekkür edin en azından bilgisayarı açabilmiş.
Hocam siz şaka mısınız? Bir sorun varsa bir de çözüm vardır böyle saçma sapan yorumlar yapmak yerine insan gibi sorulan soruya insan gibi cevap vermekten aciz misiniz?
Kasıyorsa çözümün arıyorum, şarj olmuyorsa bunun da çözümünü arıyorum. Bilgisayara daha servise gitmeden, servis bilgisayarı görmeden arayıp 22k istedi baktıktan sonra değil. Dolayısıyla o yüzden göndermedim.
Sorunu çözmeye çalışıyorum burada hala gelmiş ne bekliyorsunuz diyorsunuz. Evet tamir sonrası eskisi gibi kullanmayı bekliyorum. Çünkü adı üstünde TAMİRE gitti.
Önce o bilgisayar artık hurda diyenler başladı ama bilgisayar açıldı. Şimdi de siz başladınız. Sorunun çözümünü arıyorum mantıklı şekilde. Bu çözüm parça değişimi de olabilir. Sadece çözümü arıyorum hala gelmiş burada ne bekliyorsunuz cart curt diyorsunuz.
Bunu anlamayacak kapasitede olduğunuzu sanmıyorum.

Bir sorun varsa bir de çözüm vardır böyle saçma sapan yorumlar yapmak yerine insan gibi sorulan soruya insan gibi cevap vermekten aciz misiniz?
Sorunun çözümü olduğunu düşünüyorsanız cihazı servise yollayın çünkü sorun donanımsal, yazılımsal değil. O cihazın çalıştığına bile şükretmeniz gerekiyor. Ayrıca insan gibi cevap veriyorum, konu saçma olunca ofansif anlaşılıyorsa yapabileceğim bir şey yok.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı